George Simion a adus la șefia AUR un prieten al Rusiei, cu discursuri delirante. Compară UE cu Hitler

Sergiu Mihalcea și George Simion, sursa foto: Facebook

Putiniștii au început să se strângă în partidul AUR. George Simion a decis să-l primească în partid la începutul anului pe Sergiu Mihalcea, un propagandist eurosceptic, care compară Uniunea Europeană cu Germania nazistă a lui Hitler. Mihalcea propagă teorii ale conspirației în liceele din România, spunând, printre altele, că se ascunde adevărul despre Eminescu.

Spre exemplu, într-o postare din octombrie 2023, Mihalcea scria că „America este noul stalinism.

Prin urmare, vă voi oferi informații traduse, din surse autentice, personalități din lumea întreagă ce luptă pentru libertate și afirmarea unei poziții ferme împotriva globalismului și a globaliștilor, împotriva comunismului sexual, a egalitarismului intolerant și dictatorial, care se impun pe filieră americană.

Războiul ideologic și sexual va corupe definitiv lumea dacă se va impune și la noi”, scria aliatul al lui George Simion, potrivit jurnaliștilor de la Newsweek.ro

Are un populism elaborat și în discurs, dar și ca imagine (discursurile lui sunt filmate în târguri, pe culmile falnice ale munților, din mijlocul pământului strămoșesc, dar și în școli). Omul își însoțește vorbele cu gesturi teatrale, folosește imagini proiectate video. Vrea să îl copieze pe Vadim Tudor, cu mai mult sau mai puțin talent.

Din discursurile lui Mihalcea, aflăm că România e furată de străini, că are bogății uriașe și că există unul, Soroș, care bagă zâzanie între români (nu știam că tema a fost preluată și de AUR).

Un histrion care vorbește, din mijlocul gliei strămoșești, despre faptul că România este aruncată de occidentali într-un război hibrid pe toate planurile.

Sergiu Mihalcea și discursul anti-UE

Sergiu Mihalcea a fost invitat la o conferință organizată de Ambasada Rusiei, unde a avut un mesaj anti-UE, ajungând în situația de a compara Uniunea Europeană cu Germania nazistă a lui Hitler. Mihalcea a preluat propaganda de la Moscova și o distribuie în România. Acesta a cerut ca România să nu-și mai respecte angajamentele asumate la nivel internațional și să nu ajute Ucraina.

Ceea ce se întâmplă azi în Europa Uniunii este refacerea filo-germană a marșului către Est. Același „Drang nach osten” (n.r. în română: Marșul spre Est) pe care Hitler l-a lansat cu tancurile, Uniunea Europeană îl continuă pentru moment cu armele economice. Dacă trăim deja în imperiul Uniunii Europene, care are ca țintă finală să pună steagul cu stele galbene pe Moscova, e bine să știm și noi.

Ce voce importantă din România s-a ridicat să spună că nu e în interes național să fim părtași la imixtiunea organizațiilor din care facem parte în jocuri periculoase care vizează de fapt pe Federația Rusă? Poți să te ridici politicos, și ferm, și demn și să spui în fața Uniunii că te opui unor demersuri care pot aduce pe viitor consecințe grave interesului național al țării tale. Cum a făcut un conducător român în 68 (n.r. Nicolae Ceaușescu).

(…)

O să vină vremea când s-ar putea să fim întrebați de copiii noștri „Ce a căutat România, ca parte integrată a Uniunii Europene, în marșul către Ucraina?” Iar dvs. națiune rusă știți mai bine cum își poate apăra un popor unit țara, cu icoana Maicii Domnului deasupra capetelor”, a spus Sergiu Mihalcea, în fața reprezentanților Rusiei în România.

Sergiu Mihalcea a publicat mai multe mesaje naționaliste pe rețelele de socializare, denigrând imaginea Uniunii Europene. Euroscepticismul lui Mihalcea este periculos pentru viitorul României în UE, în condițiile în care alegerile europarlamentare vor avea loc în acest an, în iunie.

Cine este Sergiu Mihalcea

Mihalcea a fost prezentat de George Simion în 14 decembrie 2023 ca nou membru AUR și coordonator al Comisiei de apărare a identității naționale. Mihalcea a spus despre el că este urmărit de 2,5 milioane de oameni, deși pe Facebook are aproximativ 152.000 de urmăritori.

Cu o lună înainte de invazia Ucrainei, Mihalcea vorbea de ”Ucraina care nu există” și care este o invenție, adică exact retorica lui Putin:

Mihalcea a participat în mai 2021 la recepția Ambasadei Rusiei organizată cu ocazia încheierii mandatului lui Pavel Alekseenko, diplomat rus care după misiunea în România s-a întors la Moscova pentru a activa în cadrul Ministerul de Externe.

În iunie 2021, Mihalcea participa la o conferință despre pace, organizată de Federația Rusă cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Mihalcea spunea atunci că mulțumește și că ”este onorat” că este invitat a treia oară la conferința rușilor.

Mihalcea este invitat și în emisiunile lui Cozmin Gușă care propagă de asemenea teoriile conspirației, propaganda rusă în România și are un discurs anti-SUA, NATO și Occident.

sergiu mihalcea sua
sursa foto: Captură Facebook

Cine l-a adus pe Mihalcea în școli?

Sergiu Mihalcea a fost invitat să vorbească, pe 13 decembrie, la Colegiu Național Gheorghe Lazăr, unul dintre cele mai importante din România.

„Astăzi, în Amfiteatrul Colegiului Gheorghe Lazăr, despre realul debut al lui Eminescu, la Budapesta, apărător al Transilvaniei. Fapte scoase voit din educația fiecărui român! Dacă se acceptă mereu falsul și convenția hotărâtă de alții, atunci și ființa umană va fi construită după chipul minciunii! Educația este LUMINĂ, nu întunecime!”, a scris Mihalcea pe FB.

Mihalcea a șters video-ul la câteva ore după apariția articolului.

Mihalcea a dat drumul teoriilor conspirației în fața elevilor, susținând că adevărul despre viața și opera lui Eminescu sunt ascunse.

Mihalcea crede că e foarte important ca elevii să știe că Mihai Eminescu a debutat într-un ziar la Budapesta și spune – conspiraționist – că acest lucru le este ascuns elevilor. Continuă spunând că o serie de articole scrise de Eminescu sunt scoase din edițiile operelor lui.

„Sunt scoase aceste 3 articole scrise de Eminescu cu un curaj nebun la Pesta.

De atunci, Eminescu a fost urmărit în fiecare perioadă a vieții lui. Și acum ni se spune că e util, dezirabil să avem o Transilvanie autonomă. Dar, invers, în 1870 când Transilvania nu era parte din România, un tânăr – Eminescu – a avut curaj să înfrunte moartea.

Dictatura, azi, nu mai este ca în comunism… Ca să simți noua dictatură, noua democrație viciată, gândiți-vă cât de mult vi se rupe de lucrurile importante ale valorilor românești”, a spus Mihalcea în fața elevilor.

Mihalcea mai zice conspirativ că, până și data nașterii lui Eminescu, e ascunsă românilor. O dispută atât de conspirativă încât se găsește și în wikipedia.

Discursul naționalist, anti-maghiar al lui Mihalcea a avut loc în fața unor copiii, unii dintre ei minori.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: