Israel-Hamas/Berlinala, acuzată de răspândire a antisemitismului

Kai Wegner
Sursa foto: Twitter - Kai Wegner

Festivalul de film de la Berlin s-a aflat duminică în centrul unei controverse, acuzat fiind că a servit drept platformă pentru declaraţii antisemite ale regizorilor în timpul ceremoniei de decernare a premiilor cu o zi înainte, în legătură cu războiul israelian împotriva Hamas din Fâşia Gaza, informează AFP.

„Antisemitismul nu are loc la Berlin, iar asta se aplică şi artiştilor”, a denunţat primarul capitalei germane, Kai Wegner, pe contul său de X (fostul Twitter).”Ceea ce s-a întâmplat ieri la Berlinală a fost o relativizare insuportabilă”, a adăugat el, cerând responsabilitate din partea conducerii festivalului.

Controversa a fost alimentată în special de declaraţiile realizatorilor de film de sâmbătă seara, în timpul ceremoniei de premiere, în care au acuzat Israelul de genocid din cauza bombardamentelor care au făcut aproape 30.000 de morţi în Gaza, majoritatea civili. Este vorba, în special, de cineastul american Ben Russell, care a urcat pe podium purtând o eşarfă palestiniană şi a acuzat Israelul de genocid.

Realizatorul palestinian de documentare Basel Adra, care a câştigat un premiu pentru un film despre expulzările palestinienilor din Cisiordania ocupată, a acuzat, de asemenea, Israelul de masacrarea populaţiei palestiniene şi a criticat vânzările de arme germane către Israel.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL