„George Simion nu va mai fi președintele AUR!” Pariul lui Andrei Caramitru

Sursa foto: AUR

Eu nu îl văd pe George Simion la sfârșitul anului ăsta încă președintele AUR, a declarat economistul Andrei Caramitru, în direct la Puterea Știrilor. George Simion se confruntă cu mari probleme după ce procurorii din Ialomița au deschis la finalul anului 2023 un dosar penal privind coruperea alegătorilor și au cerut Parlamentului să transmită dacă mai mulți lideri ai partidului AUR, printre care George Simion și Claudiu Târziu, au calitate de parlamentari.

Dosarul a plecat de la o plângere legată de caravana medicală organizată de AUR. Plângerea vizează modul în care AUR folosește banii de la bugetul de stat. Sesizarea a fost depusă la Parchetul General în vara anului 2023 și a ajuns la Parchetul Judecătoriei Slobozia după ce a trecut pe la DNA și Parchetul Buftea

„George Simion poate nu e un tip extraordinar de inteligent sau ceva, dar are un simț politic extraordinar(…) În AUR mai sunt și niște oameni de afaceri, finanțatori, oameni care sunt ok. Adică nu e toată lumea dusă cu capul. Au și cetățeni americani acolo care finanțează AUR. Adică nu doar o nebunie de nedescris. Dacă ei vor chiar să influențeze direcția României, și au și ei niște politici acolo care vor să le facă, eu m-aș gândi în locul lor foarte serios dacă n-ar fi mai bine să pună pe altcineva care n-are problemele astea, să vină cu o poleială mai bună. Poate nu acum, mai încolo, dar eu, de exemplu, dacă ar fi să fac un pariu, eu nu îl văd pe George Simion la sfârșitul anului ăsta încă președintele AUR”, a declarat Andrei Caramitru, la Puterea Știrilor.

Europa sub asediul extremiștilor

„Aproape toate partidele acestea nu zic să ieșim din Uniunea Europeană, dar cumva critică Uniunea Europeană. Ei spun că nu e bună Uniunea Europeană, dar ce propun chiar mi-e neclar. Vorbesc despre naționalismul ăsta extrem, dar de fapt sunt toți prietenii între ei. Deci cum pot să fii un fel de internațională a naționaliștilor? E ceva nemaivăzut(…). Genul acesta de partide se bazează pe frustrarea oamenilor, care se întâmplă din multe motive. Un motiv e economic, și nu înseamnă că oamenii o duc mai rău decât acum 5 ani, că mai toată lumea o duce de fapt mai bine decât acum 5 ani, inclusiv în Uniunea Europeană.

E mai mult că unii fac bani și alți nu fac bani. Sau uite că ăla are bani și eu n-am. Deci e frustrarea, te compari cu ceilalți și n-ai oportunități. Și mai e frustrarea asta, că nu înțelegi ce se întâmplă, lumea se schimbă prea repede și atuncea te sperii. Te-ai speriat de COVID, te-ai speriat de război și îți vine cineva cu o poveste simplă care sună bine, mă lupt, rezolv, dau cu pumnul, deci cumva cam cam asta e dinamica. Dar, repet, n-o să scăpăm de treaba asta. Cheia nu e să spui că îi elimini, îi arestezi pe toți sau nu știu ce. Nu, treaba este să fie niște oameni acolo care până la urmă nu-s atât de toxici cât spun că ar fi”, a mai susținut Andrei Caramitru.

„Democrația va muri în tot Vestul. E inevitabil”

„Democrația va muri în tot Vestul. E inevitabil. Asta nu se aplică la România, să fie clar. Deci poate se va aplica în România peste 30-40 de ani, la noi suntem de fapt mai OK politic vorbind decât ce se întâmplă în Europa de Vest sau chiar America. Problema e următoarea: în America acuma se nasc, să spunem, 100 de copii, că ăsta e ritmul. În paralel vin 110 imigranți ilegali. Deci vin mai mulți imigranți ilegali lună de lună decât copii care se nasc. Înseamnă că într-o generație o să ai practic jumate ilegali sau copii ilegali, că tot ilegali rămân, și jumate care sunt născuți din populația actuală, dintre care mare parte sunt deja imigranți. Deci automat ai mult mai mulți copii de imigranți actuali, mare parte ilegali sau care n-au efectiv nici casă, nici loc de muncă, decât oameni care sunt ai locului cumva. În situația asta se întâmplă exact neomarxismul despre care se vorbește. Dacă ai o majoritate de oameni care n-au nimic și ei votează, care va fi direcția votului acestor oameni?

O să zic că păi, stai puțin, eu n-am casă, n-am loc de muncă, ăștia-s bogați, deci le iau, formal, total democratic. Ăsta e scenariul unu, un scenariu în care, democratic perfect, se duce către o situație de cvazi-comunism în care practic cine e al locului, ai o casă, ai un job, vei fi sau taxat până nu mai rămâi cu nimic, sau naționalizat sau ce-o fi, ca să majoritatea să o ducă mai bine. Ori asta, economic, te nenorocește. Dacă se întâmplă așa ceva, e colaps complet. Deci ăsta e un scenariu prost. Scenariul celălalt, că de ce republicanii sunt cu Trump? Că te întrebi, că nu sunt toți americanii nebuni. Mare parte din oamenii de business îl susțin pe Trump și te întrebi oare de ce. Pentru că își dau seama de dinamica asta și spun <<ca să prevenim să se întâmple chestia asta, facem o mișcare cvazi-fascistă în care omor democrația, practic, pentru că dacă lași democrația, lași imigrația deschisă și democrația deschisă, sunt prea mulți ăștia care vin față de noi, deci automat la sfârșit cine suferă? Noi>> Deci automat ca să blochezi democrația, de fapt, te duci către o oligarhie sau, mă rog, cei locali, un naționalism foarte dur, izolaționism.

Ne întoarcem în anii 1930, când practic erau doar două posibilități. Erau sau bolșevicii sau faștiștii. Deci nu exista altceva, dacă ne uităm la situația politică din multe țări. Nu văd o o altă soluție”, a mai susținut Andrei Caramitru.

Autor

  • Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: