Igor Grosu crede că Republica Moldova va face parte din UE până în 2030: „Vrem să grăbim procesul de aderare”

Sursa: Inquam Photos / George Călin

Igor Grosu, președintele Parlamentului din Republica Moldova, a declarat marți, la Interviurile Digi24.ro, că speră ca țara sa să adere la UE mai devreme de anul 2030. „Eu mă ambiționez să grăbesc procesul și să motivez și colegii și cetățenii, ca să ne mișcăm mai repede”, a spus el.

„Suntem parte a familiei politice europene, suntem membri, participăm la procesul de luare a deciziilor în contextul alegerilor parlamentare. Noi vom ajuta colegii noștri pentru aceste alegeri și este o ocazie foarte bună de a vorbi o dată în plus despre Republica Moldova, aspirațiile noastre de integrare, condițiile în care ne aflăm acum, să informăm omologii noștri, colegii noștri din prima sursă despre ambițiile noastre, pentru că suntem porniți pe un ritm mai accelerat în procesul de negociere”, a declarat Igor Grosu.

De asemenea, el a mai adăugat că și în Republica Moldova este un an încărcat, plin de evenimente.

„Suntem într-un an electoral și noi, avem alegeri prezidențiale în toamnă și un referendum, cu alte cuvinte este un an încărcat, plin de evenimente și evenimentul de la București (n.r. Congresul PPE) este o ocazie ideală pentru noi să ne întâlnim cu președinți, omologi, președinți de parlamente pentru a discuta și a face un schimb de opinii”, a mai afirmat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: