Gheboasă, amendat de Jandarmerie după UNTOLD. A fost sesizat CNCD

Captură YouTube
Sursa foto: Captură video

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca transmite, marți, că  s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic, după informațiile apărute în spațiul public în ceea ce privește prestația artistică a trapperului Gheboasă la UNTOLD 2023. Astfel, Gheboasă a fost amendat cu 1.000 de lei pentru injurii și expresii jignitoare sau vulgare.

„În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august a.c., a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”, au transmis reprezentanții Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, citat de zcj.ro.

Mai mult, Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării a fost sesizat „pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare”, mai transmit jandarmii.

 

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: