Gică Hagi, distrus: Farul, afară din Conference League, după o evoluție dezastruoasă la Helsinki VIDEO

captura video

Manșa retur a play-off-ului Conference League a debutat în această seară cu meciurile celor două formații rămase în competiție, campioana Farul și câștigătoarea Cupei României, Sepsi. Și ambele partide au început identic: cu gazdele de la HJK Helsinki, respectiv Bodo/Glimt marcând în primele minute, dar ambele golurile anulate după reluările din camera VAR.

Constănțenii lui Gică Hagi nu au mai avut noroc în minutul 20, când finlandezii au punctat prin același Radulovic, care a profitat de degringolada din defensiva Farului. De data aceasta nu s-a mai pus problema validării reușitei gazdelor, astfel că aceștia au egalat rapid situația la general.

Campioana a avut în două rânduri ocazia de a marca pe gazonul sintetic din Helsinki: Budescu a avut o execuție în stilul caracteristic, cu exteriorul, însă nu l-a păcălit pe portarul finlandezilor (32), pentru ca Băluță să trimită milimetric pe lângă (39), din 6 metri. Puțin pentru Farul, care a intrat la cabine în dezavantaj de un gol.

Dezastru în repriza secundă

La reluare, formația lui Gică Hagi s-a prezentat groaznic. Portarul Aioani și-a salvat echipa într-un duel 1 la 1 cu atacatul advers (55), pentru ca un pic mai târziu să fie el cel salvat de colegi, după ce a scăpat în față o minge ușoară (62). Farul a scăpat ca prin urechile acului de atacurile furibunde ale finlandezilor. Exasperat, Hagi a intervenit imediat, trimițându-i în teren pe Dussaut și Boli, în locul lui Sîrbu și Nedelcu.

Degeaba. Tot HJK Helsinki a presat, ba chiar a reușit să înscrie golul calificării, prin același Radulovic (70). Cu 20 de minute la dispoziție pentru a marca cel puțin o dată și a trimite duelul în prelungiri, Farul a evoluat la fel de anemic și nu s-a apropiat de poarta lui Maenpaa.

S-a terminat 2-0, după o evoluție sub așteptări ale trupei lui Gică Hagi, care părăsește Conference League. A fost prima eliminare a unei formații românești în fața uneia din Finlanda în istoria participărilor noastre în cupele europene!

HJK Helsinki – Farul 2-0 (1-0)

A marcat: Radulovic (20, 70)

În tur: 1-2

HJK: Maenpaa – Toivio, Tenho, Halme – Kouassivi-Benissan, Lingman, Peltola, Soiri – Hostikka, Keskinen – Radulovic. Rezerve: Ost – Ollila, Hamalainen, Da Graca, Ro. Riski, Bande, Paananen, Raitala, Kannellopoulos, Olusanya, Tanaka, Hetemaj. Antrenor: Toni Korkeakunnas

Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – T. Băluță, Nedelcu, Artean – L. Munteanu, Rivaldinho, Budescu. Rezerve: Buzbuchi – Queiros, Vînă, L. Andronache, Boli, Grameni, Ad. Mazilu, Marins, Grosu, Sali, N. Popescu, Dussaut. Antrenor: Gheorghe Hagi

Tragerea la sorți a grupelor Conference League are loc mâine, la Monaco, de la ora 15.30.

Citește mai mult pe adevarul.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL