Giurgiu: Incendiu pe o suprafaţă de peste zece hectare de lăstăriș

Sursă foto: ISU
Sursă foto: ISU

O suprafaţă de peste zece hectare de teren cu vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş a ars miercuri, după-amiaza, în localitatea Valea Plopilor, judeţul Giurgiu. Din cauza focului aprins în spaţii deschise, vântul puternic a dus la extinderea incendiului şi creşterea focarelor.

„În această după-amiază ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Valea Plopilor. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Staţiei Mihăileşti cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Pe o căldură greu de suportat, cu vânt în rafale care făcea aerul irespirabil şi focarele incendiului din ce în ce mai multe, pompierii din cadrul Staţiei Mihăileşti s-au luptat cu flăcările aproape trei ore”, a declarat miercuri, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

O suprafaţă de peste zece hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş și mărăciniş a ars în urma incendiului.

Focul aprins în spaţii deschise a fost cauza probabilă a producerii incendiului.

Judeţul Giurgiu s-a aflat astăzi sub cod roşu de caniculă cu temperaturi care au ajuns până la 42 de grade Celsius la umbră, urmat de un cod portocaliu de vijelii cu viteze ale vântului de până la 90 de kilometri la oră, descărcări electrice, grindină și averse torenţiale cu cantităţi de apă din ploi de până la 60 de litri pe metru pătrat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL