Gorghiu acuză Opoziția de ipocrizie în scandalul pensiilor speciale

Alina Gorghiu
Sursa foto: Facebook / Alina Gorghiu

Plenul Senatului a amendat, la reexaminare, doar articolele din legea pensiilor speciale referitoare la pensiile magistraţilor pentru că doar acelea au fost criticate de Curtea Constituţională, a afirmat, miercuri, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. Potrivit acesteia, Opoziția a făcut un spectacol reluând aceleași teme, într-un mod ipocrit. „Nu poţi să te apuci să rescrii legea”, a adăugat Gorghiu.

 

„Atât Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii, cât şi colegii din comisii au încercat să respecte atât angajamentul din PNRR, cât şi decizia CCR. Astăzi, în plen, am văzut un spectacol care poate să aibă legătură cu ideea de Opoziţie, dar nu cu ideea de regulament şi cu legislaţia din România. Au fost reluate aceleaşi teme pe care colegii din Opoziţie le-au tot spus în spaţiul public, însă, la fel de bine, pot să remarc, că au făcut-o în mod ipocrit. Atunci când ai o decizie a CCR pe o anumită sesizare, în Parlament poţi să operezi modificări exclusiv în acel cadru, nu poţi să te apuci să rescrii legea, să amendezi orice fel de articol. Noi putem să legiferăm, să venim cu îmbunătăţiri exclusiv pe textele pe care Curtea Constituţională le-a criticat. Azi, în plenul Senatului, s-a vorbit de toate categoriile care sunt reglementate prin legea pensiilor speciale. Precizez, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale anumite prevederi care reglementează pensiile magistraţilor”, a explicat Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

 

Ea a precizat că trebuie pusă în aplicare o decizie a CCR, pentru ca suma de aproape un miliard şi jumătate de euro din PNRR aferentă următoarei cereri de plată să nu fie prejudiciată de întârzierea acestui jalon.

 

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: