Gorghiu, despre voucherele destinate victimelor infracţiunilor grave

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat, vineri, că instituţia a publicat anunţul privind achiziţia de „Servicii de emitere, alimentare şi distribuire a voucherelor destinate victimelor infracţiunii”. Ea a mai explciat că voucherele destinate victimelor infracţiunilor grave „înseamnă asigurarea cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente şi materiale sanitare, precum şi materiale de igienă şi de uz personal”, şi limita accesată poate fi de până la cinci salarii de bază minime brute pe ţară. Pentru acest an este estimat că vor fi emise 30 de astfel de vouchere, a mai spus senatoarea PNL.

„Ca femeie, nu doar ca ministră, sunt foarte sensibilă la problemele pe care trebuie să le depăşească victimele infracţiunilor. Pentru că multe dintre ele sunt femei şi copii. Statul român nu stă cu mâinile în sân! Voucherele destinate victimelor infracţiunilor grave vor opri lanţul vicios”, a scris Alina Gorghiu, vineri pe Facebook.
Ministerul Justiţiei a publicat anunţul privind achiziţia de „Servicii de emitere, alimentare şi distribuire a voucherelor destinate victimelor infracţiunii”.
„Suntem mai aproape să asigurăm accesul victimelor infracţiunilor la ajutorul financiar pentru a face faţă cheltuielilor imediate şi urgente. Aceste vouchere destinate victimelor infracţiunilor grave înseamnă asigurarea cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente şi materiale sanitare, precum şi materiale de igienă şi de uz personal. Limita accesată poate fi de până la cinci salarii de bază minime brute pe ţară. Pentru anul 2023, se estimează a fi emise 30 de vouchere”, a completat Gorghiu.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: