Grevă de avertisment la Filarmonica din Sibiu

Consiliul Judetean Sibiu Filarmonica
Sursa foto: sibiucityapp

Sindicaliștii instrumentiști din cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu declanșează o grevă de avertisment de 15 minute. Motivul, spun aceștia, sunt neînțelegerile apărute în relația cu conducerea instituției, pe marginea neîncheierii contractului colectiv de muncă. „Lucrătorii sunt exploataţi cu bună ştiinţă”, acuză sindicaliștii. Acțiunea de protest este programată pentru joi seara, între orele 19:00 – 21:00, scrie news.ro.

Sindicaliștii spun că au decis să recurgă la acțiunea de protest, după ce au fost epuizate toate căile legale cu privire la concilierea conflictului colectiv de muncă apărut ca urmare a neîncheierii contractul colectiv de muncă. Greva de avertisment de 15 minute, programată pentru joi, 08.02.2024, între orele 19.00-21.00, nu va afecta calitatea actului artistic, dau asigurări aceștia.

„În situaţia în care managementul instituţiei, dar şi Consiliul Judeţean Sibiu nu vor găsi soluţii pentru ieşirea din această situaţie conflictuală, după consultarea membrilor, Sindicatul Artiştilor Instrumentişti din Filarmonica de Stat Sibiu va analiza oportunitatea declanşării grevei propriu-zise (generale) pe perioadă nedeterminată”, spun sindicaliştii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: