Grindeanu: Licitaţie lansată pentru modernizarea a încă 74,25 km de cale ferată

Sursă foto: Facebook

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că, până pe 29 iulie, trebuie depuse ofertele pentru contractele necesare modernizării infrastructurii feroviare pe Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane) şi pe Lotul 5 (Băile Herculane- PO Poarta). Astfel vor putea fi modernizaţi încă 74,25 km de cale ferată pe tronsonul Craiova- Drobeta Turnu Severin – Caransebeş, a adăugat el, iar valoarea estimată a celor două contracte – proiectare şi execuţie este de 4,87 miliarde de lei, fără TVA, iar finanţarea este asigurată prin Programul Transporturi (PT) 2021- 2027.

„Licitaţie lansată pentru modernizarea a încă 74,25 km de cale ferată pe tronsonul Craiova- Drobeta Turnu Severin – Caransebeş! Până în data de 29 iulie 2024 trebuie depuse ofertele pentru contractele necesare modernizării infrastructurii feroviare pe Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane) şi pe Lotul 5 (Băile Herculane- PO Poarta). Valoarea estimată a celor două contracte (proiectare şi execuţie) este de 4,87 miliarde de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată prin Programul Transporturi (PT) 2021- 2027. Durata maximă a contractului pentru Lotul 4 este de 72 luni (din care 12 luni pentru proiectare şi 60 de luni pentru execuţie), iar pentru Lotul 5 este de 60 de luni (din care 12 luni pentru proiectare şi 48 de luni pentru execuţie)”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook.
El a mai spus că Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane) are o lungime de 41,618 km şi o valoare estimată de 2,44 miliarde de lei (fără TVA), iar Lotul 5 (Băile Herculane- PO Poarta) are o lungime de 32,637 km şi o valoare estimată de 2,43 miliarde de lei (fără TVA).
„Lucrările de reabilitare pe întreaga linie de cale ferată Craiova- Drobeta Turnu Severin – Caransebeş (225,287 km) vizează:
– modernizarea instalaţiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului
– creşterea capacităţii de tranzit;
– asigurarea interoperabilităţii
– asigurarea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi;
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: