Liderul interimar al PSD, Sorin Grindeanu, fost ministru al Transporturilor, a declarat, întrebat despre creşterea indemnizaţiilor membrilor CA de la TAROM, că el nu a semnat acel document şi că o consideră „o acţiune care depăşeşte orice limită a bunului simţ”. Grindeanu a precizat că la acest moment, aceste indemnizaţii nu sunt în plată, întrucât bugetul nu a fost aprobat.
Fostul ministru al Transporturilor a fost întrebat, marţi, pe şantierul Portului Giurgiu, despre decizia din luna mai privind dublarea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie al Tarom, în contextul în care Ministerul Transporturilor a votat favorabil acestor creşteri.
Grindeanu a răspuns că, deşi în luna mai era încă la conducerea Ministerului Transporturilor, nu şi-a pus semnătura pe acel document şi nu este de acord cu creşterile respective, considerând că depăşesc „orice limită a bunului simţ”.
Fostul ministru al Transporturilor a mai spus că, oricum, nu a intrat în vigoare, întrucât bugetul TAROM nu a fost aprobat.
„Conduceam în acea perioadă ministerul, dar nu mi-am pus şi nu se găseşte semnătura mea pe acel document. Nu sunt de acord cu asemenea chestiuni şi ştiţi că am mai declarat asta. Nu a intrat în vigoare, bugetul TAROM nu a fost aprobat. O consider o acţiune care depăşeşte orice limită a bunului simţ şi îi rog pe cei care conduc acum Ministerul Transporturilor să repare toate aceste lucruri. Oricum vor fi reparate, sper, prin măsurile din Pachetul 2. Dar astăzi, când vorbim, ele nu se află în plată. E important de spus, fiindcă bugetul nu a fost aprobat”, a mai spus Sorin Grindeanu.
De altfel, luni, actualul ministru al Transporturilor, Ciprian Şerban, a afirmat că va folosi toate prerogativele pentru reducerea indemnizaţiilor membrilor din Consiliile de Administraţie de la toate companiile din subordine şi a cerut un plan de eficientizare şi restructurare la TAROM.
”Nu voi tolera sinecurile şi salariile lipsite de bun simţ în vreme ce o ţară întreagă va trece printr-o perioadă grea”, a transmis ministrul.
Marţi, premierul Ilie Bolojan a afirmat că partidele au trimis în Consiliile de Administraţie oameni care au considerat că este o ocazie bună să îşi crească veniturile, dar că aceste lucruri nu pot fi corectate peste noapte, pentru că trebuie modificată legislaţia.
Premierul a afirmat că a fost tolerată încheierea unor contracte de management ”total debalansate” şi astfel s-a ajuns în situaţia în care o parte din aceşti oameni şi-au dublat sau triplat anumite venituri, fără să existe o performanţă pe măsură a companiei respective.
”Dar aceste lucruri nu le poţi corecta de pe o zi pe alta pentru că ele au nişte efecte juridice şi trebuie lucrat la modificări de legislaţie şi asta nu se poate face de pe o zi pe alta. Chiar dacă am fi atacat cinci companii prin cinci ordonanţe modificând legi, efectul asupra celor 30 de miliarde de euro care înseamnă deficitul ţării noastre într-un an de zile ar fi fost nesemnificativ. Dar într-adevăr au un rol de nedreptate strigătoare la cer şi şi aceste lucruri trebuie corectate. Aceasta este una din ţintele din etapa a doua, care înseamnă sfârşitul lunii iulie”, a adăugat premierul Ilie Bolojan.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News