Grindeanu spune că de anul viitor se va putea circula pe porțiuni din Autostrada Moldovei

Sorin Grindeanu (Inquam Photos George Călin)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a estimat că anul viitor șoferii vor putea circula pe primii kilometri ai Autostrăzii A7 (Autostrada Moldovei), acesta arătându-se foarte mulțumit de ritmul actual al lucrărilor.

„Legat de A7, eu cred, aşa cum cum văd că se desfăşoară lucrările, că vom avea primii kilometri buni de autostradă pe care se va circula la anul, ceea ce ar reprezenta totuşi un record. Mi-aş dori să fie cât mai mulţi kilometri. În primul rând, sunt loturile care au fost primele semnate, cele de la Ploieşti spre Buzău, sunt două loturi din trei, dar modul în care se lucrează de la Buzău în sus, în nord, până spre Paşcani este lăudabil şi este de menţionat”, a spus ministrul Transporturilor, după întâlnirea de lucru pe care a avut-o luni dimineață cu premierul Marcel Ciolacu, informează Agerpres.

Sorin Grindeanu a precizat că pe teritoriul României autostrada nu se termină la Paşcani, ci la Siret, iar anul acesta va fi scos la licitaţie lotul Paşcani-Suceava şi posibil şi Suceava-Siret. „Sunt lucruri şi proiecte care vor continua în acelaşi ritm”, a declarat Grindeanu.

Ministrul a vorbit și despre planurile privind infrastructura feroviară din portul Constanța și din jurul acestuia, afirmând că în exerciţiul bugetar 2021-2027 sunt prevăzute aici proiecte în valoare de aproximativ un miliard de euro prin Programul Operaţional de Transport. „De ce am considerat necesar să facem acest lucru? Pentru că trebuie să creştem capacitatea operaţională a portului Constanţa”, a spus Sorin Grindeanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: