Grindeanu vrea drum expres, după accidentul de la 2 Mai

Sorin Grindeanu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, și-a exprimată speranța că în această toamnă va fi inițiat procesul de licitație pentru un drum expres, ca o alternativă la ruta pe care a avut loc accidentul tragic în care doi tineri studenți și-au pierdut viața în urma coliziunii cu un autoturism condus de un șofer în vârstă de 19 ani, aflat sub influența drogurilor. Ministrul subliniază că nu este fezabil să construiască trotuare pe fiecare porțiune de drum adiacent, însă informează că pentru această porțiune intens circulată, va solicita colegilor să analizeze posibile opțiuni de „investiții”.

„Sigur că nu poți să faci trotuar lângă fiecare drum adiacent, dar aici e un caz special, fiind o zonă extrem de circulată, o să-i rog pe colegii mei să studieze ca în viitor, anumite investiții, deși, și țin să subliniez, în această toamnă, pe tot ce înseamnă alternativa Techirghiol, adică dublarea actualului drum de la Constanța spre Mangalia pe un drum expres, vom reuși, sper, în această toamnă să scoatem la licitație”, a afirmat Sorin Grindeanu într-un interviu la Digi 24.

El s-a referit la drumul pe care a avut loc accidentul în urma căruia doi tineri au murit, loviți de o mașină condusă de un alt tânăr, drogat.

„(…) Incredibilă succesiunea prin care a reușit, prin diverse filtre, fie ale Poliției, faptul că de vreo două ori a fost oprit și totuși a reușit să meargă mai departe și să producă această tragedie, incredibil! Eu cred că oricine a avut ceva scăpări și neglijențe în acest scandal va trebui să plătească, fără niciun fel de dubii, dar asta va rezulta din acest control pe care l-a anunțat ministrul de Interne”, a comentat Grindeanu.

El a transmis condoleanțe familiilor și prietenilor celor doi studenți morți în accident. Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 05.25, pe DN 39, în apropierea localității Vama Veche, după ce un tânăr de 19 ani, aflat la volanul unui autoturism, a intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă, potrivit Profit.ro.

În urma accidentului rutier, au decedat pe loc o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani. De asemenea, au fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani, și o tânără de 20 de ani.

Șoferul autovehiculului a părăsit locul accidentului, fiind prins de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche.

„Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. De asemenea, conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, arătau polițiștii.

Șoferul a fost reținut și ulterior arestat preventiv.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: