Guvernul a adoptat prelungirea măsurii de limitare a adaosului comercial pentru alimentele de bază

Sursă foto: Facebook / Florin Barbu

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că Guvernul a adoptat, în cadrul şedinţei de miercuri, prelungirea măsurii de limitare a adaosului comercial pentru alimentele de bază şi a precizat că astfel au fost oprite creşterile speculative de preţuri şi a fost eliminată una din sursele principale ale inflaţiei generale.

“Guvernul a adoptat astăzi prelungirea măsurii de limitare a adaosului comercial  practicat pe lanţul de procesare, distribuţie, comercializare pentru alimentele de bază. Guvernul a luat această decizie pentru că măsura şi-a dovedit eficienţa din toate punctele de vedere. Astfel am oprit creşterile speculative de preţuri, am eliminat una din sursele principale ale inflaţiei generale, am protejat puterea de cumpărare a românilor cu venituri mici şi medii. De asemenea, vedem astăzi că această măsură nu i-a afectat pe producătorii români şi nu a produs perturbări, penurie în piaţă de alimente din România. În plus, se vede astăzi că mulţi dintre cei care au criticat demersul iniţial susţin acum necesitatea prelungirii.  Am avut un dialog cu reprezentanţii comercianţilor şi vreau să le mulţumesc încă o dată pentru efortul pe care îl fac pentru a sprijini această măsură bună pentru români”, a declarat Florin Barbu.
El a adăugat că măsura a fost prelungită cu 60 de zile şi au fost aduse modificări la lista produselor care beneficiază de adaos comercial limitat.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL