Guvernul a aprobat hotărârea privind înfiinţarea Spitalulului din Bulevardul Timişoara al Sectorului 6

Sursa foto: Wikipedia

Executivul a aprobat, joi, hotărârea de Guvern privind înfiinţarea Spitalului din Bulevardul Timişoara nr. 101E Sector 6, Municipiul Bucureşi, Prin această hotărâre, Spitalul din Sectorul 6 devine personalitate juridică, o procedură necesară pentru construirea clădirii. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au transmis că, de acum, proiectul este perfect eligibil pentru a primi şi finanţare din fonduri europene şi guvernamentale şi au reamintit că un contract de finanţare pentru jumătate din suma necesară a fost deja semnat săptămâna trecută.

„Aprobăm azi înfiinţarea spitalului public al Sectoului 6. Vorbim de o unitate cu peste 300 de paturi şi servicii medicale moderne. Este o investiţie de peste 145 de milioane de euro, jumătate din sumă este împrumutată de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Îl felicit pe domnul primar Ciprian Ciucu!”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, înaintea şedinţei de Guvern de joi.
Primarul Sectorului 6 a primit cu mare bucurie vestea mult aşteptată. Spitalul Sectorului 6 este proiectul său de suflet. „Îi mulţumesc Premierului (m-a anunţat personal) şi miniştrilor şi directorilor de la Dezvoltare, Sănătate şi Justiţie, care au susţinut proiectul prin avizarea acestuia. Încă o dată mi se confirmă că tenacitatea, dialogul şi nu harţa, atacurile şi conflictul sunt bazele pe care poţi construi proiecte importante pentru comunitate. Nu prea folosesc eu multe citate, dar acum îmi vine în minte acesta: «Politica este arta de a face lucrurile posibile» (Otto von Bismarck). În acest moment, acesta este cel mai matur proiect pentru a construi un nou spital public în Bucureşti. Avem nevoie de acest spital nou, pentru că avem nevoie de spitale fără nosocomiale şi fără risc seismic în oraşul nostru”, a declarat edilul Ciprian Ciucu, potrivit comunicatului de presă al Primăriei Sectorului 6.
În urmă cu doar o săptămână, a fost semnat contractul de finanţare a lucrărilor, în valoare de 72,9 milioane de euro (364 de milioane de lei), cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Reprezintă jumătate din suma necesară. Alte aproape două milioane de euro, fonduri nerambursabile, au fost primite de la BDCE şi vor fi folosite pentru asistenţă tehnică.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: