Guvernul a suplimentat bugetele unor ministere şi instituţii publice

Sursa foto: Wikipedia

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri, o serie de hotărâri şi memorandumuri care prevăd suplimentarea bugetelor unor ministere sau instituţii publice precum Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Educaţiei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne, MInisterul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Secretariatul General al Guvernului, Societatea Română de Radiodifuziune, Camera Deputaţilor, Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Naţională Anticorupţie, a transmis Guvernul.

„Fondurile suplimentare au în vedere asigurarea finanţării serviciilor din spitale, a medicamentelor compensate, a plăţii salariilor din sistemul de sănătate şi din sistemul de ordine publică, a plăţii majorate a salariilor din învăţământul preuniversitar, plata cererilor de finanţare a unor proiecte susţinute din fonduri europene, susţinerea unor proiecte de investiţii în domeniile transporturilor şi mediului, precum şi buna funcţionare a instituţiilor statului”, precizează Guvernul, în informarea de presă.

De asemenea, Executivul precizează că sutn făcute şi unele redistribuiri la Ministerul Justiţiei şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Prin urmare, potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Interne va avea 395 milioane de lei, aprobată prin hotărâre de Guvern, şi va fi folosită pentru plata unor drepturi de natură salarială, iar suma de 565 milioane lei va fi utilizată pentru plata unor drepturi de natură socială. Un alt memorandum aprobat, vineri, de către Executiv prevede suma de 41,6 milioane lei pentru MAI, în vederea unor achiziţii.

Ministerul Sănătăţii are o alocare, prin hotărâre de Guvern, de 200 de milioane de lei, fondurile fiind destinate acoperirii cheltuielilor unităţilor spitaliceşti cu paturi. De asemenea, două memorandumuri aprobate de Guvern şi propuse de Ministerul Sănătăţii, prevăd pentru suplimentarea bugetului Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNSUASS) cu 500 de milioane de lei pentru asigurarea derulării programelor de sănătate, a decontării medicamentelor compensate, a materialelor sanitare. Alte 168,331 milioane lei au scopul asigurării plăţii influenţelor financiare determinate de creşterile salariale şi de drepturile salariale acordate personalului din unităţile sanitare publice, mai indică sursa menţionată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL