Guvernul anunță extinderea perioadei pentru programele prioritare de mediu și gospodărire a apelor până în 2025

Guvern sedinta
FOTO: INQUAM Photos/Octav Ganea

Guvernul a adoptat în ședința de joi o ordonanță prin care perioada de realizare a programelor multianuale prioritare de mediu și gospodărire a apelor, în scopul îndeplinirii obiectivelor programelor, dar și a obligațiilor României în sectorul de mediu, a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2025.

Astfel, prin actul normativ este prelungită perioada de realizare a programelor multianuale prioritare de mediu și gospodărire a apelor, atât în scopul îndeplinirii obiectivelor programelor, cât și a obligațiilor României în sectorul de mediu, de la data de 31 decembrie 2023 până la data de 31 decembrie 2025, precizează Guvernul în comunicatul de presă.

Scopul programelor multianuale prioritare este îmbunătățirea infrastructurii de mediu în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cadrul negocierilor de aderare la UE. În prezent, Ministerul Mediului are în derulare trei convenții în cadrul programelor prevăzute în OG nr. 40/2006.

Conform sursei citate, prin finalizarea obiectivelor de investiții sunt urmărite:

– închiderea liniei de apărare împotriva inundațiilor pe râul Ampoi;

– gestionarea regională a deșeurilor urbane și ecologizarea rampelor de deșeuri din județul Satu Mare;

– extinderea și reamenajarea Parcului zoologic și de agrement Turda, județul Cluj.

Convențiile încheiate în temeiul OG nr. 40/2006, aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, vor putea fi modificate prin acordul părților, mai indică sursa menționată.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL