Guvernul AUR. Tudor Ciuhodaru, propus la Ministerul Sănătății, a schimbat 8 partide în 14 ani

Sursă foto: Facebook/ Tudor Ciuhodaru

Preşedintele AUR, George Simion, a prezentat, săptămâna trecută, componenţa guvernului din umbră al AUR. Din acest guvern fac parte nume controversate. Unul este cel al medicului Tudor Ciuhodaru, pe care Simion îl vrea în fruntea Ministerului Sănătății, redenumit Ministerul Sănătății Națiunii.

8 partide în 14 ani

Tudor Ciuhodaru, de profesie medic, s-a implicat în viața politică românească din 2010, atunci când s-a înscris în PSD. De atunci și până în prezent a schimbat de șapte ori partidul după cum a bătut vântul.

De la PSD acesta a ajuns rapid la UNPR, iar apoi în 2011, a trecut la PC, partidul lui Dan Voiculescu. Dar parcursul în PC nu a durat mult și Ciuhodaru a trecut din nou la UNPR pe 30 septembrie 2011. Avea să stea aici până în 2012 când a trecut la PP-DD, partidul înființat de Dan Diaconescu care a ajuns pentru o perioadă scurtă de timp în Parlament.

Din 2012 până în 2014, Ciuhodaru a activa ca membru PP – DD, apoi, pentru că partidul și-a pierdut tracțiunea electorală a revenit la UNPR în 2015, unde a stat până în 2016, când a trecut la PSD. Ca și în celelalte cazuri, plecarea a fost motivată de oportunism politic și nu de concepte ideologice. PSD era în ascensiune în 2016, an în care aveau loc și alegeri parlamentare. Ciuhodaru a fost inclus pe lista PSD la respectivele alegeri și a obținut un loc în Parlamentul României. În 2019, Ciuhodaru este pus pe listele PSD la alegerile europarlamentare și obține un loc în Parlamentul European.

Anul 2024 vine însă cu schimbări. Ciuhodaru nu mai este inclus de PSD pe lista candidaților la europarlamentare. Temându-se că va rămâne pe dinafară, Ciuhodaru decide să facă ce a făcut în ultimii ani de fiecare dată când barca politică în care se afla părea că se scufundă sau că acesta este debarcat: a trecut într-o altă barcă politică, de data aceasta în barca AUR. Acum îl regăsim ca propunere a lui George Simion & Co. pentru funcția de viitor ministru al Sănătății, în cazul în care AUR ar câștiga alegerile parlamentare de anul acesta.

Contradicții

Schimbarea partidelor politice a dus inevitabil la o confuzie ideologică din partea lui Ciuhodaru. Câtă vreme a fost în PSD, medicul a promovat de pildă mesaje privind protecția în timpul pandemiei de Covid. În 2020 medicul Tudor Ciuhodaru, care conducea comisia de coordonare şi monitorizare a infecţiei cu coronavirus din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Nicolae Oblu” din Iași, explica pe pagina sa de Facebook cum trebuie să purtăm corect masca de protecție. Acesta spunea totodată că purtarea unei măști (chiar simple) este cea mai eficientă metodă pentru a preveni infecția.

„Vreau ca toți românii să beneficieze gratuit de acest mijloc de prevenție”, spunea Tudor Ciuhodaru.

Dincolo de postările pe Facebook, Tudor Ciuhodaru a participat și la emisiuni în care recomanda purtarea măștii.

Odată cu transferul la AUR, Tudor Ciuhodaru a ales să se înscrie într-un partid conspiraționist, anti-științific care a negat din prima clipă existența pandemiei. Cum se împacă profesia de medic cu atmosfera conspiraționistă din AUR nu este clar.

Averea

Tudor Ciuhodaru are și o avere impresionantă. Potrivit ultimei declarații de avere, acesta deține trei terenuri intravilane în Bacău, cel mai mare având 542 mp, dar și unul agricol, tot în Bacău, de 373 mp. Tudor Ciuhodaru mai are două case de locuit, una în Iași, alta în Bacău și două apartamente, ambele în Bacău. Cu excepția casei din Iași, Tudor Ciuhodaru spune că toate au fost moștenite. Medicul mai are șu un autoturism Renault din 2020. În conturi, acesta are aproape jumătate de milion de lei (428.000) și peste 300.000 de euro.

Interesant e că Ciuhodaru primea atât indemnizație de europarlamentar cât și salariu de medic primar. Nu este clar cum a reușit de altfel Ciuhodaru să se împartă între profesia de medic și jobul de europarlamentar. În septembrie 2019, Reporter Iași scria: „CIUHODARU, DAT DISPĂRUT: căutați-l pe doctorul cu normă întreagă la Neuro, unde nu vine cu săptămânile. Lăcomia unui europarlamentar”.

Autor

  • Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: