Guvernul britanic vrea să aloce 600 milioane de lire pentru recrutarea profesorilor

Sursa foto: primăria Comunei Cărpineni

Premierul britanic Rishi Sunak a prezentat miercuri un plan pentru reforme în educaţie ce cuprinde modificarea curriculei pentru elevii de peste 16 ani, dar şi un bonus neimpozabil de până la 30.000 de lire sterline (36.372 dolari) pentru atragerea şi menţinerea cadrelor didactice la unele materii-cheie, relatează Agerpres.

Guvernul britanic intenţionează să aloce într-o primă fază 600 de milioane de lire pe o perioadă de doi ani pentru a contribui la recrutarea profesorilor şi a pregăti o nouă programă pentru elevii între 16 şi 19 ani.

Aşa-zisul Standard britanic avansat, care ar urma să fie introdus cel mai devreme peste zece ani, va presupune ca majoritatea elevilor să studieze minim cinci subiecte, faţă de trei în sistemul actual.

În cadrul aceluiaşi sistem, toţi elevii vor fi obligaţi să studieze matematică şi limba engleză până la 18 ani, inclusiv cei din învăţământul vocaţional.

„Educaţia reprezintă cea mai bună politică economică, cea mai bună politică socială şi cea mai bună politică morală”, a subliniat premierul britanic într-un comunicat în care adaugă că aceste schimbări vor aduce Anglia la acelaşi nivel cu alte economii occidentale majore ca Franţa, Germania, Japonia şi SUA.

„Planul pe care l-am prezentat astăzi reprezintă o reformă reală, semnificativă, care va aşeza pe picior egal educaţia tehnică şi cea academică şi va asigura că toţi tinerii încheie şcoala sau colegiul având cunoştinţe de bază de matematică şi engleză”, a notat Sunak.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: