Guvernul discută marţi amnistia fiscală pentru pensiile calculate greşit şi pentru mame

Guvernul discută marţi două proiecte de lege care introduc amnistia fiscală pentru pensionarii ale căror pensii au fost greşit calculate şi pentru mamele aflate în concediu de maternitate care au obţinut venituri suplimentare din cauza calculării eronate a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, informează Biroul de presă al Guvernului.

Proiectul de lege care se referă la pensionari vizează scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii.

Proiectul de act normativ privind mamele are în vedere modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului.
Tot marţi, Guvernul urmează să adopte şi o ordonanţă privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în domeniul Asistenţei Sociale.

Totodată, Executivul va aproba în baza mai multor hotărâri acordarea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse ca ajutoare umanitare de urgenţă pentru protecţia populaţiei afectate de inundaţii din judeţele Vâlcea, Mehedinţi, Gorj şi Olt.

Conform sursei citate, Guvernul va aproba, de asemenea, bugetele de venituri şi cheltuieli ale SC ‘ROMAERO’ S.A şi ‘AVIOANE’ SA CRAIOVA, aflate sub autoritatea Ministerului Economiei.

sursa:agerpres

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: