Guvernul german va aloca 4 miliarde de euro pentru subvenţii în vederea decarbonizării economiei

Bancnote Euro / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul german va aloca aproximativ 4 miliarde de euro pentru subvenţii în vederea sprijinirii firmelor consumatoare de energie care trec la producţia ecologică, a declarat vineri o sursă guvernamentală, pentru Reuters.

Ca parte a ambiţiilor Germaniei de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2045, Berlinul intenţionează să acorde companiilor din industrii precum oţel, sticlă, hârtie şi produse chimice subvenţii pe 15 ani, în schimbul reducerii emisiilor de carbon din producţia lor, a anunţat Ministerul Economiei.

Potrivit ministerului, Comisia Europeană a aprobat instrumentul de subvenţii, adăugând că va lansa primele cereri de finanţare în curând.

Companiile care primesc ajutorul ar fi selectate printr-un proces de licitaţie în care ar câştiga companiile care pot reduce cel mai mult emisiile cu cele mai mici costuri. Sursa a spus că prima cerere de finanţare a primei licitaţii va avea loc în primăvara acestui an, 4 miliarde de euro fiind puse la dispoziţie pentru aceasta, adăugând că o a doua rundă de licitaţii va urma mai târziu în acest an.

Berlinul plănuise iniţial să ofere companiilor subvenţii care urmau să însumeze o sumă de aproximativ două cifre de miliarde de euro.

Dar întregul program a fost în pericol în urma deciziei Curţii Constituţionale de anul trecut, care a interzis guvernului să folosească aproximativ 60 de miliarde de euro din datorii pentru proiecte de protecţie a climei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL