Handbal feminin: România încheie cu o victorie Campionatul Mondial 2023, 27-26 cu Polonia

Sursă foto: Facebook/ FRH - Federația Română de Handbal

Naţionala României a încheiat cu o victorie participarea la Campionatul Mondial de handbal feminin care are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia, 27-26 (13-10) cu Polonia, luni seara, la Herning, în ultimul meci din a treia grupă principală.

Tricolorele au controlat jocul de la un capăt la altul, au condus şi la cinci goluri în repriza secundă, dar pe final au scăzut ritmul şi au permis Poloniei să egaleze (25-25). România a câştigat şi cu şansă, după două ratări ale polonezei Magda Balsam şi o intercepţie cu gol din propria jumătate reuşite de Andreea-Cristina Popa.

Eliza Buceschi a fost şi în acest meci cea mai bună jucătoare a României, fiind desemnată MVP-ul meciului, ca şi la celelalte victorii ale tricolorelor în Danemarca.

Eliza Buceschi a marcat 11 goluri pentru România, Cristina Laslo 5, Crina-Elena Pintea 4, Daria Bucur 3, Alexandra Dindiligan 2, Andreea-Cristina Popa 1, Bianca-Maria Bazaliu 1.

Diana Ciucă a apărat un şut (20%), iar Daciana Hosu 8 (29%).

Pentru Polonia au înscris Magda Balsam 8, Karolina Kochaniak-Sala 5, Aleksandra Rosiak 3, Dagmara Nocun 3, Mariola Wiertelak 2, Monika Kobylinska (CSM Bucureşti) 1, Emilia Galinska 1, Paulina Masna 1, Sylwia Matuszczyk 1, Marlena Urbanska 1.

Adrianna Placzek a apărat 7 şuturi (25%), iar Barbara Zima a încheiat cu 5 intervenţii (50%).

Meciul a fost arbitrat de algerienii Youcef Belkhiri şi Sidali Hamidi.

Ultimul meci al grupei se va juca între Danemarca (6 puncte) şi Germania (8 puncte), care vor ocupa primele două locuri în grupă. România încheie pe locul al treilea, cu 6 puncte, Japonia pe patru (4 puncte), Polonia pe cinci (4), iar Serbia pe şase (0).

România a ratat obiectivul său la acest turneu final, calificarea în sferturile de finală (locurile 1-8), care ar fi asigurat prezenţa la un turneu preolimpic. Echipa antrenată de Florentin Pera s-a clasat pe locul 12 în clasamentul final al competiţiei şi ratează, foarte probabil, participarea la JO 2024.

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

România are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015). La precedenta ediţie, România s-a clasat pe locul 13.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL