Harghita: O rupere de nori a dus la revărsarea râului Bistricioara. Gospodării inundate

Bilbor inundaţii
Sursa foto: Informaţia Harghitei

Mai multe gospodării au fost inundate, duminică, în comuna Bilbor, unde o rupere de nori a dus a revărsarea râului Bistricioara, la faţa locului intervenind atât pompierii militari cât şi cei civili.

Primarul comunei Bilbor, Ilie-Daniel Hângan, a declarat pentru Agerpres că a fost „o ploaie torenţială severă”, care a durat aproximativ o oră şi care a dus la revărsarea cursului râului Bistricioara.

El a menţionat că au fost inundate mai multe gospodării şi au fost evacuate animale, dar situaţia este sub control.

„Aşteptăm retragerea apelor. Suntem pe teren cu o echipă destul de numeroasă a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi intervenim”, a precizat primarul.

Acesta a mai spus că situaţia este una atipică, în contextul în care apele râului s-au mai revărsat, dar „nu aşa sever”.

La faţa locului se află şi pompieri militari din cadrul Garzii de Intervenţie Toplita, care acţionează cu o motopompă transportabilă.

Potrivit ISU Harghita, momentan nu este necesara evacuarea locuitori din zona afectată.

În cursul zilei de duminică, în zonă a fost blocat şi drumul judeţean 174 A, între Topliţa şi Bilbor, după ce mai mulţi arbori au fost doborâţi pe carosabil de o furtună puternică, dar circulaţia a fost reluată, după îndepărtarea acestora.

Mai multe zone ale judeţului Harghita s-au aflat sub incidenţa unor atenţionări cod galben meteo, ce au vizat intensificări ale vântului, averse şi descărcări electrice.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: