Hoții cibernetici au furat monede cripto în valoare de aproape 1,4 miliarde de dolari în prima jumătate a anului

Moneda Virtuala
Sursa foto: Pixbay

Valoarea criptomonedelor furate prin atacuri de tip hack la nivel global a fost de două ori mai mare în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă din 2023, pierderile fiind cauzate de un număr mic de atacuri de mari dimensiuni și de creșterea prețurilor acestor valute, au declarat vineri cercetătorii din domeniul blockchain de la TRM Labs, relatează Reuters.

Hackerii au furat monede cripto în valoare de peste 1,38 de miliarde de dolari până la 24 iunie 2024, comparativ cu 657 de milioane de dolari în aceeași perioadă din 2023, a scris TRM Labs într-un raport. Furtul median a fost de o ori și jumătate mai mare decât în ​​anul precedent, se arată în raport.

„Deși nu am observat schimbări fundamentale în securitatea ecosistemului criptomonedei, am observat o creștere semnificativă a valorii diferitelor jetoane, de la bitcoin la ETH (eter) și Solana, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, a spus Ari Redbord, director global de politici la TRM Labs, relatează Reuters.

Aceasta înseamnă că infractorii cibernetici sunt mai motivați să atace platformele cripto și pot fura mai mult atunci când o fac, a spus Redbord.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: