Există nenumărate critici la adresa cantinei Satului Olimpic Paris, „în special din partea unor țări care nu sunt cu adevărat cunoscute pentru gastronomia lor”, scrie presa franceză. În timp ce Marea Britanie și-a adus propriul bucătar până la sfârșitul Jocurilor Olimpice, este rândul delegației germane de a cere un serviciu de catering. Mai precis, germanii din echipa de hochei de pe gazon s-au plâns de lipsa hranei.
Potrivit sportivilor, transportul și cantina sunt cele două probleme principale din Satul Olimpic
Mats Grambusch, căpitanul echipei germane de hochei, s-a plâns de serviciul oferit de cantina satului olimpic: „Sunt complet depășiți, la orele de vârf. Mai mult, calitatea și cantitatea produselor nu sunt bune, pentru că prea mulți oameni ajung în același timp”, a spus el, presei germane.
„Avem mâncare în apartament”
Coechipierii lui Mats Grambusch spun: „Ne descurcăm pentru că avem și mâncare în apartament și putem pregăti ceva din când în când. Dar nu e foarte profesionist, și sperăm că totul se va îmbunătăți rapid.”
Pentru delegația germană, cantina nu este singurul inconvenient al acestor Jocuri Olimpice. Există și transportul deficitar, în special pentru Dimitrij Ovtcharov, un jucător de tenis de masă german care participă la a cincea sa Olimpiada: „Transportul este dificil. Nu cred că am mai experimentat așa ceva până acum la Jocurile Olimpice”.
Pus la curent cu aceste probleme, COJO (Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice) s-a pus foarte repede pe treabă pentru a oferi soluții. Pentru alimente, anumite produse, în special ouăle și carnea la grătar, sunt solicitate în special de sportivi.
900 g de carne la grătar, pe zi, per atlet
Andy Anson, directorul Asociației Olimpice Britanice, a declarat pentru Le Parisien că acum plănuiește să ofere 900 g de carne la grătar pe zi per atlet! În ceea ce privește transportul, COJO a întărit personalul și a dislocat vehicule suplimentare.
Președintele Comisiei de Sportivi Paris 2024, Martin Fourcade a revenit asupra criticilor exprimate de anumite delegații cu privire la condițiile de primire a sportivilor, în satul olimpic și în alte părți.
El a dorit să liniștească lucrurile, spunând că organizatorii lucrează pentru a rezolva rapid toate problemele ridicate.
„Cu toții lucrăm la toată logistica pe care o poate ridica un proiect precum Jocurile Olimpice de la Paris. Cu rezultate de care suntem extrem de mulțumiți și lucruri mici pe care le putem îmbunătăți. Important este că arătăm că suntem reactivi, că reușim să găsim rapid – și este important să o facem rapid – răspunsurile la micile probleme”, explică Martin Fourcade.
Raționalizarea anumitor alimente
Lipsa alimentelor din Satul Olimpic a fost evidențiată încă de la începutul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 de către anumite delegații, cu de exemplu raționalizarea anumitor alimente precum ouăle, la mare căutare de către sportivi la micul dejun. Britanicii au decis chiar cu o zi înaintea ceremoniei de deschidere să-și aducă propriul bucătar pentru a-și hrăni sportivii.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News