Experţi ONU spun că este necesară încetarea focului în Gaza, deoarece palestinienii sunt în „risc grav de genocid”

Sursă foto: forbes.ro
Sursă foto: forbes.ro

Mai mulţi experţi ONU au cerut joi o încetare a focului umanitară în Gaza, afirmând că timpul se scurge pentru palestinienii din această zonă, iar ei se află într-un „risc grav de genocid”, relatează Reuters.

Cele aproape patru săptămâni de bombardamente israeliene împotriva Fâşiei Gaza, ca represalii la atacurile mortale comise de militanţii Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie, au ucis peste 9.000 de persoane, majoritatea femei şi copii, susţin autorităţile sanitare din enclava condusă de Hamas. Israelul afirmă că îşi îndreaptă atacurile împotriva Hamas, nu împotriva civililor, şi acuză gruparea că îi foloseşte pe aceştia ca scut.

 

„Rămânem convinşi că poporul palestinian este expus unui risc grav de genocid”, a declarat într-un comunicat grupul de experţi, format din şapte raportori speciali ai ONU. „Cerem o încetare umanitară a focului, pentru a ne asigura că ajutorul ajunge la cei care au cea mai mare nevoie de el”, afirmă experţii.

 

Misiunea israeliană de la sediul ONU din Geneva a calificat comentariile drept „deplorabile şi profund îngrijorătoare” şi a acuzat Hamas pentru moartea civililor. „Războiul actual a fost adus asupra Israelului de către teroriştii Hamas care au comis un masacru pe 7 octombrie, măcelărind 1.400 de persoane şi răpind 243 de copii, bărbaţi şi femei”, a punctat misiunea israeliană, referindu-se la cel mai grav atac din istoria de 75 de ani a Israelului.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL