Ies la iveală noi detalii în cazul Cherecheș. Ce avea la el când a fost prins

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Ies la iveală noi detalii în cazul primarului fugar Cătălin Cherecheș. Surse judiciare susțin că primarul din Baia Mare avea un act de identitate italian pe numele lui și peste 3000 de euro cash când a fost prins în Germania.

Primarul Cătălin Cherecheș a fost prins marți seară de polițiștii din Germania, la patru zile de la fuga sa din România, înainte de a fi condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. În fotografia pe care polițiștii germani i-au făcut-o la momentul prinderii, Cherecheș apare cu răni pe față și cu urme de sânge, explicația fiind că a încercat să opună rezistență.

În imagine, Cherecheș apare încătușat, cu sânge pe față și cu lovituri vizibile.

Filmul prinderii lui Cherecheș

Cătălin Cherecheș a fost prins marți seară în în Augsburg, Germania, fiind reţinut de polițiștii germani.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, a anunţat Poliţia Română.

Surse din Poliție spun că primarul din Baia Mare încerca să fugă din Germania marți seara. El se deplasa cu mașina, împreună cu o mătușă, circulând cu aproximativ 200 de km la oră.

„Au ajuns la o gară și încercau să scape de mașină și, eventual, să ia un taxi. Moment în care a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA”, au relatat sursele.

BKA (Bundeskriminalamt) este o agenție federală de investigații polițienești din Germania, subordonată Ministerului Federal de Interne. Competența principală a agenției o constituie coordonarea cooperării între forțele de poliție statele și federale; investigarea cazurilor de crimă organizată internațională, terorism și alte cazuri asociate cu securitatea națională.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare.

Cherecheş a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea (cu Ungaria), vineri, la ora 07.49, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rude.

Joi noapte, Cătălin Cherecheș a transmis live pe Facebook, susținând că este nevinovat și că i s-au furat 10 ani din viață. „Am suferit umilința publică, însoțită de acuzații mincinoase, dar nu am renunțat la luptă și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, a spus Cherecheș.

Potrivit Poliției de Frontieră, Cherecheș a ieșit din țară vineri dimineață la ora 07.49, folosind cartea de identiate a unei rude. Conform presei locale, este vorba despre un văr al edilului fugar. Poliția a anunțat că este vorba despre o persoană născută în anul 1988, care locuiește într-o țară din Europa.

Conform oficialilor Poliţiei, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea autovehiculului în care se afla Cherecheș în Ungaria.

„Cherecheş a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07.49 folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin. La ora menţionată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriul maghiar, s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi şi un pasager pe scaunul din dreapta. Cele două persoane s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti, dintre care una, cea a pasagerului, aparţinea unei rude a numitului Cherecheş Cătălin, persoană care locuieşte într-un stat din Europa”, a declarat inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL