IGPR: Peste 1.200 de percheziţii desfăşurate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: Unsplash

Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat controale, verificări şi investigaţii ample pentru combaterea ilegalităţilor economico-financiare în perioada ianuarie – martie a.c.. Astfel, structurile de investigare a criminalităţii economice din ţară au desfăşurat 78 de acţiuni de amploare pentru destructurarea grupărilor infracţionale şi probarea activităţii infracţionale, în dosare penale complexe. În cadrul acestor dosare, au fost efectuate 1.226 de percheziţii domiciliare şi au fost puse în aplicare 323 de mandate de aducere.

De asemenea, au fost sesizate 12.650 de infracţiuni şi cercetate 2.957 de persoane, pentru infracţiuni de natură economico – financiară, pentru 166 dintre acestea fiind dispuse măsuri preventive (36 de arestare preventivă, 8 de arest la domiciliu, 95 de control judiciar, 27 de reţineri). Pentru alte nereguli, poliţiştii au aplicat 1.576 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 7.800.000 de lei, arată comunicautl de presă al IGPR.

În domeniul combaterii evaziunii fiscale au fost efectuate cercetări în 9.955 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie şi în baza a 409 ordonanţe de delegare din partea unităţilor de parchet. În cadrul acestor activităţi, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 35 de persoane şi au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 126.000.000 de lei.

În domeniul combaterii înşelăciunilor au fost efectuate cercetări în 8.590 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie şi în baza a 292 de ordonanţe de delegare din partea unităţilor de parchet. În cadrul acestor activităţi, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 45 de persoane şi au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 37.000.000 de lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: