IGSU: pompieri români vor ajuta la stingerea incendiilor în Corsica

IGSU
Sursa foto: IGSU / Facebook

România a trimis, marţi, în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure, cu 20 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), deplasarea pompierilor salvatori se realizează pe cale aeriană, cu aeronave din cadrul Ministerul Apărării Naţionale, iar durata misiunii este de 15 zile.

„Cei 20 de pompieri îi vor înlocui pe colegii din Slovenia, a căror revenire în ţara de origine a fost necesară pentru gestionarea inundaţiilor înregistrate în ultima perioadă. Colegii noştri vor pleca cu 3 mijloace de mobilitate, iar la eventualele misiuni alocate de omologii francezi vor utiliza tehnica de intervenţie a ţării gazdă”, precizează IGSU.

pompieri romani
Sursa foto: IGSU / Facebook

A fost adoptată şi o hotărâre a CNSU în acest sens, având în vedere solicitarea autorităţilor din Republica Franceză, transmisă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, pentru acordarea de asistenţă internaţională în contextul pre-poziţionării echipelor de intervenţie pe durata sezonului de vară predispus incendiilor de pădure, ca urmare a deficitului generat de imposibilitatea mobilizării modulului specializat în stingerea incendiilor de pădure din partea Republicii Slovenia, ce urma să fie dislocat în Regiunea Corsica din Republica Franceză, fiind informat prealabil şi preşedintele Klaus Iohannis.

Intenţia de sprijin din partea României a fost transmisă pe 11 august către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: