Împuşcături mortale la filmările „Rust” – Alec Baldwin a pledat nevinovat pentru omor prin imprudenţă

Alec Baldwin
Sursă foto: Facebook/ Alec Baldwin

Actorul, în vârstă de 65 de ani, trebuia să se prezinte joi la tribunal pentru o audiere preliminară, dar apărarea sa a renunţat la dreptul de a se prezenta şi a trimis un document în care se precizează că pledează nevinovat.

Actorul, care riscă până la 18 luni de închisoare, neagă că a apăsat pe trăgaci şi a susţinut întotdeauna că a fost asigurat că arma sa este inofensivă. Cazul datează din octombrie 2021. Filmările pentru „Rust” au luat o turnură tragică la o fermă din New Mexico (sud-vestul SUA), când Alec Baldwin a îndreptat o armă care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe albe, dar un proiectil real a ucis-o pe directorul de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Acest incident rar a şocat Hollywood-ul şi a determinat apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare. Dar a provocat, de asemenea, suspiciuni de amatorism în jurul acestei producţii cu buget redus: unii actori de la Hollywood au subliniat că gestionarea armelor de foc pe un platou de filmare era deja supusă unor reguli stricte.

Alec Baldwin, a fost, de asemenea, producător al filmului. Însă el este urmărit penal doar în calitate de actor. Apărarea sa solicită un proces rapid pentru a „minimiza riscurile de suspiciune şi calomnie” împotriva sa, într-un caz marcat de numeroase răsturnări de situaţie şi slăbiciuni din partea acuzării. Procurorii au renunţat la urmărirea actorului în aprilie, invocând „elemente noi” în cadrul anchetei. Los Angeles Times a explicat această schimbare de opinie prin dezvăluirea faptului că arma fusese modificată înainte de a fi livrată echipei de filmare, crescând astfel şansele unei descărcări accidentale.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: