În anul 2024, compania Ryanair va percepe taxe noi pentru românii care călătoresc cu această companie aeriană low-cost

Sursă foto: corporate.ryanair.com
Sursa foto: corporate.ryanair.com

În contextul scumpirilor şi călătoriile cu avionul s-au scumpit de ceva vreme, iar companiile aeriene, mai ales cele low cost anunțau pierderi masive, ca urmare a creșterii costurilor. Așa se face că din 2024 vor fi taxe noi pentru românii care călătoresc cu avionul.

În urma afirmațiilor făcute săptămâna trecută de compania aeriană, autoritățile din mai multe state europene, unde compania activează, declarau că tarifele sunt stabilite de către Autoritățile locale pentru aviație și că acestea vor crește doar cu 6% în 2024.

Aceasta vine în contextul în care Ryanair a anunțat că își reduce programul de iarnă 2023/2024 pe mai multe aeroporturi ca răspuns la creșterea taxelor pentru pasageri. Compania aeriană a anulat 17 rute și a mutat 19 aeronave pe aeroporturi alternative din UE, despre care spune că stimulează companiile aeriene cu aeronave mai silențioase și cu emisii mai reduse. Ca răspuns la afirmațiile Ryanair, directorul executiv al DAA din Irlanda, Kenny Jacobs, a declarat:

Astfel, „Sunt surprins și dezamăgit de faptul că Ryanair ar căuta să își reconfigureze aeronavele bazate pe Aeroportul Dublin în această iarnă, când ar putea plăti taxe de cost ultra-redus chiar mai mici dacă ar alege să beneficieze de suita de stimulente de sustenabilitate pe care le-am propus pentru 2024.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL