În exclusivistul Portofino vecinii se spionează pentru a raporta poliţiei cine îşi instalează aer condiţionat

Sursa foto: Pixabay

Este foarte cald în Portofino, dar atmosfera a devenit foarte glacială printre locuitorii exclusivistului sat de coastă italian de când a fost impusă o restricţie în privinţa aparatelor de aer condiţionat, relatează The Guardian.

Cu o populaţie de doar 379 de locuitori pe tot parcursul anului, Portofino a devenit cea mai bogată comună din Italia şi este cunoscută ca fiind un magnet pentru cei bogaţi şi celebri. La începutul acestei veri, Portofino a fost izolat pentru a găzdui 800 de invitaţi la o petrecere înainte de nuntă pentru miliardarii indieni Anant Ambani şi Radhika Merchant, care a costat 139 de milioane de euro. Madonna a sosit aici duminică, se pare pentru o petrecere găzduită de creatorii de modă Dolce & Gabbana. Şi totuşi, discuţiile din sat nu sunt despre asta, ci despre cu totul altceva: poliţia locală vânează aparatele de aer condiţionat instalate ilegal de către rezidenţii care caută să scape de căldura sufocantă.

Portofino face parte dintr-un parc naţional regional din 1935 şi, până acum câţiva ani, instalarea aparatelor de aer condiţionat pe clădirile sale în culori pastelate era complet interzisă. Pe măsură ce verile au devenit mai călduroase, regulile au fost relaxate pentru a permite utilizarea aparatelor, cu condiţia ca proprietarul să ceară permisiunea şi să se asigure că aparatele sunt amplasate discret şi nu ştirbesc frumuseţea naturală din Portofino.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: