Încă o persoană a murit din cauza caniculei în România. A ajuns a spital cu o temperatură a corpului de 42 de grade

Spital
Sursa foto: Pixabay

Un bărbat de 60 de ani din București a murit, vineri, din cauza caniculei. Acesta a ajuns la spital cu o temperatură a corpului de 42 de grade. În total, patru persoane au murit de căldură în România vara aceasta.

Carla Tanasie, jurnalistă Digi24: „Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului Bagdasar-Arseni aseară. Ieri după-masă, în jurul orei 16:00, a fost intubat și ventilat mecanic cu o temperatură a corpului extrem de mare. Medicii nu au reușit să-l salveze. Până în acest moment patru persoane au decedat din cauza căldurii.”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a avertizat că oamenii care se expun mult timp temperaturilor ridicate și nu se hidratează riscă să facă hipertermie și să ajungă într-o situație în care să nu mai poată fi salvați. Arafat a făcut un apel la românii care au vecini în vârstă și care stau singuri să verifice dacă aceștia au nevoie de ajutor.

„Există din păcate un impact al acestei perioade și populația va trebui totuși să se informeze și să respecte aceste reguli, să fie empatică cu vecinii, cu persoanele în vârstă, pentru că nu ai tu cum, ca autoritate, să bați la fiecare ușă”, a mai spus șeful DSU, la Digi24.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: