Incendiu masiv în Sălaj. Peste 40 de hectare de teren afectate

Sursa foto: ISU

Pompierii din Sălaj au intervenit, marţi, în mai puţin de cinci ore, pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată, ce au afectat peste 40 de hectare de teren, în localităţile Recea Mare, Sărmăşag, Cizer şi Derşida.

„În primele trei localităţi, incendiile au fost lichidate şi s-au manifestat pe o suprafaţă totală de aproximativ 13 hectare. În localitatea Derşida, la momentul ajungerii primelor echipaje, incendiul se manifesta la mai multe focare, cu foc deschis şi degajări de fum, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 30 de hectare. La locul situaţiei de urgenţă au fost alocate o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, un autocamion cu cisternă pentru transport apă şi un UTV pentru stingerea incendiilor forestiere. Pompierii militari sălăjeni acţionează cu prioritate pentru protejarea gospodăriilor din zonele afectate, concomitent cu operaţiunile de stingere. Incendiul a fost lichidat după aproximativ două ore şi 30 de minute”, se arată, miercuri, într-o postare pe pagina de internet a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Pompierii atrag atenţia asupra faptului că în condiţii de vânt puternic folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, vântul poate propaga flăcările, într-un timp foarte scurt, la locuinţe, depozite sau chiar la păduri.

Citeşte mai mult AICI

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: