Incendiu uriaș la două blocuri de 14 și 10 etaje din Valencia. Unii locatari sunt blocați.

Sursa foto: Pixabay

Un bloc înalt de locuințe din orașul spaniol Valencia a fost cuprins de un incendiu de proporții, transmite BBC.

ACTUALIZARE

Incendiul a distrus două blocuri turn de 14 şi 10 etaje ale unui complex situat la intersecţia bulevardelor General Avilés şi Maestro Rodrigo. Unii locuitori de la etajele inferioare şi-au salvat viaţa sărind pe saltelele de urgenţă amplasate de pompieri

ACTUALIZARE

Peste 20 de echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul, conform BBC. Mai multe persoane au fost rănite iar presa locală a anunțat că este posibil ca oamenii să fie blocați în interior. Centrul de coordonare a situațiilor de urgență din Valencia a declarat că 13 persoane au fost tratate pentru răni, inclusiv șase pompieri.Incendiul s-a produs la un bloc de 14 etaje din cartierul Campanar și s-a extins la o clădire adiacentă. Peste 20 de echipaje de pompieri se ocupă de incendiu, iar oamenii au fost îndemnați să nu se apropie de zonă. Mai multe persoane au fost rănite în urma incidentului, iar presa locală a relatat că este posibil ca oamenii să fie blocați în interior.

Ziarul El País a declarat că șapte persoane au fost tratate pentru răni, inclusiv doi pompieri. Relatările locale arătau că pompierii au salvat mai mulți rezidenți, inclusiv un cuplu care locuia la etajul șapte. Un bărbat care locuiește la etajul al doilea al clădirii a declarat pentru postul de televiziune La Sexta că flăcările au crescut rapid după ce a început incendiul.

„Focul s-a extins în doar 10 minute”, a declarat acesta, adăugând că este posibil ca materialele de pe fațada clădirii să fi provocat extinderea incendiului. David Higuera, un inginer, a declarat pentru El País că este posibil ca anvelopa clădirii să fi fost cauza răspândirii rapide a incendiului. Plăcile de aluminiu cu un izolator din spumă care alcătuiesc stratul exterior al clădirii sunt „foarte bune la izolarea împotriva căldurii și a frigului, dar foarte combustibile”, a spus el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL