FOTO UPDATE Incendiul de la Spitalul Robănescu. Ce spune premierul Marcel Ciolacu

marcel ciolacu la spitalul Marie Curie
foto: Marcel Ciolacu

UPDATE 11:27

Premierul Marcel Ciolacu i-a vizitat pe copiii transferați la Spitalul Clinic de Urgență ”Marie S. Curie”, declarând că prioritatea este ”restabilirea condițiilor de funcționare în deplină siguranță la Centrul Clinic de Recuperare ”Dr. Nicolae Robănescu” astfel încât, în cel mai scurt timp, copiii să-și poată relua tratamentele de care au atâta nevoie. ”

”Le mulțumesc încă o dată cadrelor medicale pentru profesionalismul de care au dat dovadă în gestionarea situației, precum și echipelor de intervenție pentru rapiditatea cu care au acționat în stingerea incendiului și reducerea pagubelor.”

foto: Marcel Ciolacu
foto: Marcel Ciolacu
foto: Marcel Ciolacu
foto: Marcel Ciolacu

 

foto: Marcel Ciolacu
foto: Marcel Ciolacu

Știre inițială

Premierul Marcel Ciolacu a mers, miercuri dimineaţă, la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu, unde a avut loc incendiul marţi noaptea, el afirmând că transformatorul care a luat foc a fost achitat de către spital, era în garanţie, nou, şi aşteaptă ancheta în acest caz.

Ăsta este sistemul public în acest moment, avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii în sănătate”, a mai spus şeful Executivului, el anunţând o analiză a tuturor proiectelor, astfel încât cele unde nu au pornit procedurile, să fie mutate de pe PNRR pe BEI.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că este evident faptul că astăzi nu se poate aduce un alt transformator, astfel că va intra în funcţiune un generator şi copiii vor putea veni în program normal la recuperare şi tratament.

Ciolacu a precizat că toţi copiii vor fi mutaţi înapoi în spital.

Sunt ferm convins că vom găsi împreună cu ministerul Sănătăţii o companie, o echipă care să remedieze ferestrele şi un singur salon a fost afectat”, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că este o anchetă în curs.

Transformatorul a fost achitat de către spital, era în garanţie, era nou, dar sunt ferm convins că cei abilitaţi să facă această anchetă vor veni cu lămuririle. Mi-aş dori foarte mult să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă”, a afirmat el.

Premierul a anunţat că împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu secretarul de stat Raed Arafat vor face un plan de acţiune pe perioada următoare în privinţa spitalelor.

Ăsta este sistemul public în acest moment, de aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi cele unde nu au pornit procedurile, ca să nu pierdem proiectele, le mutăm de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte să se regăsească fie prin PNRR fie prin Banca Europeană de Investiţii”, a mai afirmat Ciolacu, el arătând că că se va investi masiv în sistemul de sănătate în perioada următoare.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: