Cât este ajutorul pentru consumul de energie în 2024. Klaus Iohannis a semnat decretul

Sursa: româniatv.net

Președintele Iohannis a semnat, la finalul anului trecut, un decret prin care, în aprilie, cardul de energie va fi alimentat cu 750 de lei bani care pot fi folosiți – în principal – pentru montarea de repartitoare dar și pentru amortizarea facturilor la energie.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la finalul anului trecut, legea care stabileşte măsuri pentru acordarea unui sprijin temporar în 2024 pentru compensarea costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică. Ajutorul va fi de maximum 750 de lei, acordat pe locuinţă sau gospodărie vulnerabilă.

Între timp, românii trebuie să fie atenţi deoarece banii de pe cardul de energie pot fi folosiți până la 1 martie 2024. El s-a acordat în 2 tranșe: una în februarie, alta în septembrie. Banii au fost destinați plății facturilor și achiziționării de lemn de foc. Unii dintre pensionari nu au cheltuit, încă, cea de-a doua tranșă de 700 de lei de pe cardul de energie. Ei nu trebuie, însă, să își facă griji dacă la 1 ianuarie au depășit plafonul de pensie de 2.000 lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: