UPDATE Mircea Fechet spune că se ia în calcul prelungirea codului roșu până miercuri

Sursa foto: ANM

UPDATE 18.27

Ministrul Mediului, Mircea Fechet spune că se ia în calcul prelungirea codului roşu de caniculă în România şi pentru ziua de miercuri, el precizând că este cel mai intens şi mai lung val de caniculă de cod roşu şi cel mai extins la nivelul ţării.

„Este cel mai intens şi mai lung val de caniculă de cod roşu şi în acelaşi timp cel mai extins la nivelul ţării şi nu excludem să avem un record şi în luna iulie, aşa cum în luna iunie am avut cea mai călduroasă astfel de lună din istoria măsurătorilor ANM, adică din ultimii 120 de ani. E posibil, dacă o ţinem tot aşa, să avem un record similar şi în luna iulie”, a precizat Mircea Fechet

Citește mai mult AICI.

UPDATE 14.05

Timp de 4 zile, România se topește la temperaturi de coșmar. Termometrele vor arăta 42 de grade, dar vom resimți chiar și 50 de grade, atrag atenția specialiștii. Deja, ieri au fost doborâte recorduri în 125 de stații meteo. Meterologii au actualizat și extins codul roșu de caniculă până marți, notează Digi24.

„Codul roșu a fost extins și pentru 15,16 iulie. Ne așteptăm la temperaturi de 37-42 grade la debutul săptămânii. Azi și mâine, când vorbim tot de o arie extinsă la niv județelor avertizate cu cod roșu, la temperaturi 37-41 grade. În restul țării, unde e cod portocaliu, vor fi valori de 35-40 grade. Pe litoral 32-35 grade Celsius. Disconfortul termic e deosebit de accentuat”, a spus la Digi24 Elena Mateescu, director ANM.

UPDATE 10.55

Codul roşu de caniculă a fost extins pentru mai multe zone din ţară şi prelungit cu încă două zile, iar temperaturile vor ajunge la 42 de grade Celsius, a anunţat, sâmbătă, ANM.

Astfel, Capitala și 28 de județe din întreaga țară sunt sâmbătă și duminică sub avertizare Cod roșu de caniculă.

–––––––––-

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod roşu de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării, pentru zilele de sâmbătă şi duminică, temperaturile ajungând până la 41 de grade Celsius.

Indicele temperatură-umezeală(ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități, conducând la un disconfort termic ridicat, în special în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în capitala București.

„Valul de căldură va persista şi se va intensifica. Va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade, iar pe litoral de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale”, a transmis ANM.

Pentru mai mult de jumătate de țară a fost emis Cod roşu de caniculă. Iar valul de căldură sufocantă va persista în toată ţara şi în zilele următoare,

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: