Încrederea investitorilor din zona euro a crescut peste aşteptări în iunie

Sursa foto: Pixabay

Încrederea investitorilor din zona euro a crescut pentru a opta lună consecutivă în iunie, dar redresarea economică din regiune are loc cu dificultate, a arătat luni un sondaj citat de Reuters.

Indicele Sentix pentru zona euro a crescut la 0,3 puncte pentru iunie ,de la -3,6 în mai.

Analiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau să crească la -1,8 luna aceasta.

Important este că indicele aşteptărilor a cunoscut o creştere, avansând de la 7,8 în mai la 10,0 în iunie, ”oferind o oarecare încurajare că tendinţa poate continua în următoarele săptămâni”, a spus Sentix.

„Economia Germaniei ar trebui să trimită un semnal pentru a genera mai mult impuls. Cu toate acestea, acest semnal nu s-a materializat încă”, se spune în cercetare.

Barometrul a căzut în teritoriu negativ în urma invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie. Îmbunătăţirea lentă de atunci ”este cu siguranţă unul dintre principalele argumente pentru ca BCE să poată reduce în continuare ratele dobânzilor”, a spus Sentix, adăugând că barometrul său de inflaţie indică, de asemenea, un mediu inflaţionist nefavorabil.

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, a cunoscut o oarecare îmbunătăţire în iunie, indicele situaţiei actuale urcând la -26,3, de la -33,5 în mai.

”Stabilizarea economiei germane face doar progrese moderate”, a spus Sentix.

Sondajul efectuat în rândul a 1.276 de investitori a fost efectuat în perioada 6-8 iunie, a spus Sentix.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: