Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică a lansat colecţia de NFT-uri „Voice is Essential”

ICI Bucuresti
foto: ICI Bucuresti

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică (ICI București) a anunțat lansarea colecției de NFT-uri Radio România „Voice is Essential” pe platforma ICI D|SERVICES.

În cadrul Galei Radio România, care a celebrat cei 95 ani de emisie neîntreruptă, gazdele au anunțat lansarea colecției de NFT-uri „Voice is Essential” pe platforma ICI D|Services, prima platformă europeană de tranzacționare instituțională de NFT-uri.

Colecția aduce în prim-plan impactul semnificativ pe care vocea umană, ca simbol al spiritului uman, l-a avut în societatea noastră, evidențiind momentele de putere și de tăcere, de claritate și ambiguitate. În ansamblu, colecția reflectă esența evoluției și a spiritului uman în contextul Radioului România pe parcursul celor 95 de ani.

NFT-urile sunt inspirate de emisiunile radio care au fost difuzare între 1928 si 1947 de către “pionierii” radiofoniei precum C. Rădulescu-Motru, Sextil Puşcariu, Mircea Djuvara, Virgil Madgearu, Ion Petrovici, Dimitrie Gusti, Mihai Ralea, Mircea Florian, N. Bagdasar, Mihail Sebastian, Paul Zarifopol, Alice Voinescu şi mulţi alţii, toţi demonstrând propensiunea elitelor româneşti ale vremii spre noul fenomen mediatic.

Colecția „Voice is essential” poate fi explorată pe platforma ICI D|Services .

Radio România este principalul producător de conținut cultural original din România. De-a lungul celor 95 de ani de activitate, Radio România a marcat istoria jurnalismului autohton, devenind un vector esențial în peisajul media al țării. Prin intermediul stațiilor sale, Radio România a promovat cultura, arta și valorile naționale, menținându-se ca voce autentică în societatea românească.

Platforma ICI D|SERVICES (ICI Decentralized Services) a fost dezvoltată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București și este dedicată activelor digitale. Inițial, aceasta va gestiona inițial NFT-uri (Non-Fungible Tokens) și va opera pe baza tehnologiilor descentralizate Blockchain și Web3. Aceasta reprezintă prima inițiativă guvernamentală de a se alătura ecosistemului de aplicații inovatoare construite pe rețeaua blockchain MultiversX.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: