Inteligența Artificială preia controlul traficului rutier într-un oraș din România

Sursă foto: engineersgarage.com
Sursă foto: engineersgarage.com

În Buzău, oraș care teoretic poate fi traversat în 15 minute cu mașina, șoferii petrec zeci de minute în trafic, mai ales la orele de vârf și-n intersecțiile mari de la intrările în municipiu. Traficul a devenit unul de coșmar odată cu începerea unor ample lucrări de modernizare a infrastructurii stradale.

Pe lângă asfaltarea și refacerea trotuarelor, proiectul de modernizare a mai vizat printre altele reconfigurarea unor sensuri de mers și delimitarea benzilor cu stâlpișori, pentru fluidizarea transportului. Schimbările s-au produs însă mult prea rapid pentru unii dintre șoferi. Ei au doborât ca pe popice primii stâlpișori montați pe arterele modernizate.

„E aglomerat tare. Cel mai greu se circulă la ieșirea din oraș și în centru. S-au făcut niște benzi pe interior, dar degeaba. Normal, acelea din interior trebuiau pentru autobuze, dar le folosesc tot autoturismele. Și tot așa”, se plânge un șofer buzoian.

Circulația bară la bară, reconfigurarea sensurilor de mers, îi derutează pe buzoieni, care spun că au ajuns la capătul răbdării. Pe șoferii dezamăgiți de amploarea șantierelor de pe străzi pare că nu-i mai bucură nici măcar perspectiva îmbunătățirii traficului, după ce va începe să fie coordonat de un sistem inteligent, cu senzori în asfalt și camere de supraveghere în intersecții.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL