Inteligența artificială și sindromul impostorului: 36% dintre tineri se simt vinovați pentru că folosesc IA

Sursa foto: Pexels

Unul din trei tineri se simte vinovat pentru că folosește ChatGPT și alte instrumente IA la locul de muncă, în timp ce un procent asemănător se teme că se bazează prea mult pe IA la job.

Un studiu EduBirdie, citat de Forbes, arată cum folosesc tinerii de până în 30 de ani inteligența artificială la locul de muncă pentru a-și realiza sarcinile. Cei mai mulți, 61%, folosesc instrumente precum ChatGPT pentru research sau pentru brainstorming, 51%. În timp ce alții folosesc IA pentru corectarea (47%) și scrierea conținutului (42%). Cu toate acestea, mulți se luptă cu sentimente de vinovăție și sunt îngrijorați că se bazează prea mult pe astfel de instrumente.

IA și sindromul impostorului

Concret, 36% dintre tineri se simt vinovați de utilizarea IA pentru a-i ajuta în sarcinile lor de lucru, iar o treime dintre respondenți din Gen Z și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că se bazează prea mult pe ChatGPT, deoarece consideră că le-ar putea limita abilitățile de gândire critică. Reacțiile pot fi explicate prin faptul că tinerii înțeleg mai bine implicațiile etice și sociale ale IA, datorită familiarității cu aceste tehnologii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL