Inundată cu gaze, Europa ar urma să se bazeze mai mult pe depozitele din Ucraina

Sursa foto: X

Europa urmează să încheie sezonul actual de termoficare cu atât de multe gaze naturale încât ideea de a stoca mai multe gaze în depozitele din Ucraina, pentru a evita o prăbușire a prețurilor, devine una atractivă, în pofida riscurilor de securitate asociate cu o astfel de măsură, transmite Bloomberg.

Potrivit datelor Gas Infrastructure Europe, regiunea intră în luna martie cu un grad de umplere a depozitelor de gaze de 62%, un nivel record pentru acest moment al anului. Continentul se apropie de sfârșitul a ceea ce a fost o iarnă excepțional de blândă, ceea ce a afectat necesarul de combustibil și va duce la mai puține injecții de gaze în depozite pe parcusul lunilor de vară, arată Agerpres.

„Depozitele din Europa sunt în pericol să ajungă la grad maxim de umplere înainte de începutul următorului sezon de termoficare. În consecință, traderii europeni trebuie să folosească depozitele plutitoare și facilitățile de stocare din Ucraina. Prețurile mai mici din timpul verii, comparativ cu cele din timpul iernii, vor susține avantajele economice ale ambelor soluții”, estimează analiștii de la Energy Aspects Ltd.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: