Inundaţii în Emirate: Trei lucrători filipinezi au murit; traficul aerian este în continuare perturbat în Dubai

Sursa: X

Trei lucrători filipinezi au murit în urma unor inundaţiilor fără precedent care au afectat la începutul acestei săptămâni Emiratele Arabe Unite, unde traficul rămâne perturbat vineri pe aeroportul din Dubai, informează AFP.

Două femei şi-au pierdut viaţa în emiratul Dubai, iar un bărbat a decedat la Sharjah, a precizat Departamentul filipinez al lucrătorilor migranţi într-un comunicat publicat joi seara.

„Cele două femei au murit asfixiate în interiorul vehiculului lor în timpul inundaţiilor”, se arată în comunicat, iar „cea de-a treia victimă a sucombat în urma rănilor grave suferite când vehiculul în care se afla a căzut într-o groapă”.

Aceste trei decese ridică la cel puţin patru numărul morţilor în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale în această ţară deşertică din Golf. Poliţia din Emirate anunţase moartea unui bărbat în vârstă de 70 de ani al cărui vehicul fusese luat de ape în Ras Al-Khaimah.

Furtuna a lovit luni şi marţi Emiratele şi Bahrain-ul, după ce s-a abătut asupra Oman-ului, o altă ţară din Golf, unde 21 de persoane, printre care mai mulţi copii, şi-au pierdut viaţa.

Precipitaţiile fără precedent din Emirate au provocat inundaţii impresionante în special în Dubai, centrul turistic şi financiar al ţării, unde mai multe drumuri sunt încă blocate.

În urma anulării a peste o mie de zboruri, traficul pe aeroportul din Dubai, unul dintre cele mai aglomerate din lume, rămâne, de asemenea, perturbat.

Numărul de zboruri care sosesc va fi limitat până duminică „din cauza perturbărilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Dubai Airports. „Plecările vor continua să fie asigurate”, a precizat acesta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL