Invazie de lebede în portul Constanța. Avertismentul biologilor, cu ce nu trebuie hrănite

Lebede
Sursa foto: wikipedia

Sute de lebede au invadat, în aceste zile, portul Constanța. Peisajul este unul de poveste, însă biologii vin cu recomandări pentru populație. Oamenii nu trebuie să le hrănească deoarece pot pune păsările în pericol.

Conform Digi 24, specialiștii spun că au venit în port pentru că este o zonă ferită de vânt și îngheț. Lebedele care au ales să rămână pe litoralul românesc nu vor mai pleca, pentru că s-au adaptat acestor condiții. Biologii atrag atenția să nu le dăm de mâncare pâine și produse de panificație, pentru că le fac rău. Indicat ar fi, dacă unii tot doresc să le hrănească să le aducă grăunțe sau varză tocată.

Stol de lebede răpus de gripa aviară pe lacul Bâtca Doamnei din apropiere de Piatra Neamţ

Gripa aviară bântuie din nou foarte aproape de municipiul Piatra Neamţ, un focar fiind pe acumularea Bâtca Doamnei. Zeci de lebede răpuse de boală au fost descoperite, fiind impuse interdicţii în zonă.

Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ a fost solicitat astăzi, 2 noiembrie 2023, pentru a scoate din apele lacului de acumulare menţionat leşurile unor lebede moarte. Asta după ce, la finalul săptămânii trecute, testele au confirmat prezenţa virusului H5N1 al gripei aviare la două exemplare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: