Investiții pentru granițe mai sigure. Proiectul vizează scăderea numărului migranților ilegali din Serbia

Sursa: Antena 3 CNN

România face noi pași pentru a fi acceptată în Spațiul Schengen și pe cale terestră. Țara noastră investește milioane de euro pentru granițe mai sigure la frontiera cu Serbia.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, împreună cu autoritățile române și cele din Serbia au reușit să câștige o finanțare nerambursabilă de aproape 14 milioane de euro, bani care vor fi investiți în echipamente și aparatură de ultimă generație menite să sporească gradul de securitate la poarta Uniunii Europene.

Frontiera României cu Serbia este în atenția autorităților de foarte mulți ani asta pentru ca se afla pe foarte multe rute ale migranților, care încearcă să ajungă ilegal în state din vestul Europei. Autoritățile spun că România este pregătită să intre în Schengen și pe cale terestră.

Prin acest proiect se vizează scăderea numărului migranților care încearcă să intre ilegal din Serbia în țara noatră.

În anul 2012, peste 75 de mii de persoane au încercat să intre ilegal în țara noastră pe la granița cu Serbia. În 2023, numărul migranților ilegali a scăzut la circa 800 de persoane.

Fondurile obținute prin acest proiect vor fi folosite pentru folosite pentru aparatură și echipamente pentru patrulare și intervenție atât pe uscat cât și pe Dunăre. Vor fi însă investiții și pentru pregătirea și perfecționarea polițiștilor de frontieră.

Partea sârbă va achiziționa și monta primii stâlpi la granița cu România, care vor fi dotați cu camere de termoviziune și cu ghidaj radar.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL