Ioan Stan susține că rectificarea va fi negativă din cauza USR și FD, care au atacat la CCR noile măsuri fiscale

Sursa foto: Bucovina News

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, susține că rectificarea bugetară va fi una negativă, deoarece USR și Forța Dreptei au atacat la Curtea Constituțională noile măsuri fiscale aprobate de Guvern. Ioan Stan a declarat că românii trebuie să ştie că nu se discută despre epuizarea fondurilor guvernamentale.

„Toate aceste sume ar fi trebuit alocate către ministere în urma unei rectificări bugetare, care însă depinde în mare măsură de Legea privind măsurile fiscal-bugetare pe care și-a asumat Guvernul răspunderea. Deci rectificarea nu se poate face înainte de pronunțarea CCR și de intrarea legii în vigoare. Suntem în această situație pentru că USR și FD au sesizat legea la CCR pentru a apăra băncile cu profituri excesive și marile companii care își diminuau profiturile pentru a nu plăti taxe statului român”, a precizat Stan.

El a adăugat că din cauza amânării măsurilor fiscal-bugetare, ca urmare a sesizării USR și FD la Curtea Constituțională, Guvernul nu a putut încasa veniturile suplimentare pentru finalul acestui an, din supraimpozitarea profiturilor excesive, a luxului și a viciului și din consolidarea luptei împotriva evaziunii fiscale.

„Ca atare vom avea o rectificare negativă. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă USR și FD ar fi ținut cont de interesul românilor, nu de interesul băncilor și al corporațiilor. Legea ar fi fost în vigoare, rectificarea ar fi fost realizată, iar guvernul ar fi avut fonduri suplimentare din impozitarea profitului excesiv și combaterea evaziunii”, a mai precizat liderul social-democraților suceveni.

El a mai spus că în raportul de activitate al SRI din 2020, practicile băncilor și marilor companii care își exportă profiturile în afara țării către paradisuri fiscale sau către firma mamă din afara țării, „care sunt apărate de USR”, sunt considerate, „o vulnerabilitate a sustenabilității financiare”. Ioan Stan a precizat că românii trebuie să cunoască aceste aspecte şi să înţeleagă cine se ocupă cu adevărat de problemele lor „şi cine pune beţe în roate”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: