Iohannis, acuzat de ”furtișag” și ”lucrul bine furat”. De unde s-a ”inspirat” prezidențiabilul ACL în stabilirea sloganului

Unul din liderii PSD a lansat duminică un nou atac la adresa prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis, precizând că în jurul acestuia planează un semn al ”micului furtișag” și că adevăratul motto al campaniei prezidențiale ar trebui să fie ”lucrul bine furat”.

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, precizează că strategia lui Iohannis, observând bannerele asemănătoare ale acestuia cu cele ale lui Traian Băsescu din 2004, este aceea de ”a fura bine.”

Mai întâi, și-a însușit ideea de campanie a PSD privind mândria de a fi român și a preluat cu maxim tupeu fragmente întregi din programul prezidențial al lui Victor Ponta. Apoi, a subtilizat de pe internet fotografii cu stadionul din Varșovia și le-a folosit în materialele sale oficiale ca și cum ar fi fost vorba despre un reper valoros din România.

Faptul că Iohannis nu își cunoaște țara nu este un lucru nou. Să nu te uiți însă nici măcar pe materialele pregătite de echipa de campanie reprezintă o dovadă suplimentară de dispreț și dezinteres față de români în general”, explică liderul PSD.

Iohannis a fost taxat dur și pentru asemănările dintre bannerele lui Iohannis din 2014 și cele ale lui Băsescu din 2004.

”Culmea obrăzniciei însă abia acum iese la iveală: Iohannis și-a făcut afișe trase la xerox după cele pe care le-a folosit Traian Băsescu în 2004 – aceleași idei grafice, aceleași poziții ale corpului, același mesaj subliminal, aceleași minciuni penibile. Toate, evident, sunt marca Felix Tătaru și Vasile Blaga, șefii lui de astăzi și cei care au lucrat acum 10 ani în campania lui Băsescu. Pentru că, după atâția ani, nu a avut loc nicio evoluție în tabăra portocalie – văzând afişele lui Iohannis din 2014, marca Băsescu din 2004, îmi dau seama că strategia sa electorală este tot aceeași: «Să furăm bine!»”, mai adaugă Ștefănescu.

Vezi și: Nouă lovitură pentru prezidențiabilul ACL în mediul online. Iohannis îi copiază campania lui Băsescu din 2004? FOTO

Dacă ar fi cât de puțin sincer, Iohannis politrucul, sau vicleanul copil de casă, cum îi spun cei din PNL, ar recunoaște că sloganul lui stabilit cu echipa lui Blaga este de fapt «România lucrului bine furat!». Pentru că la asta se pricep cel mai bine. În plus, până și acest slogan este plagiat – de la scriitorul polonez Tadeusz Kotarbinski, care în 1955 a scris cartea «Tratat despre lucrul bine făcut».

Cam la asta se rezumă penibila campanie a lui Iohannis în dorința sa de câștiga simpatia românilor”, mai precizează Codrin Ștefănescu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: