Iohannis răspunde provocării lansate de Ponta. Format de dezbatere surpriză propus de șeful PNL

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat luni că va propune, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, să fie organizate cel puţin trei dezbateri publice punctuale, privind politica externă, sistemul constituţional şi viziunea economică, în media diferite, nu la o singură televiziune.

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, spune într-un interviu la RFI că e dispus să participe la dezbateri cu premierul Victor Ponta. Preşedintele PNL precizează însă că prima invitaţie la o dezbatere a venit chiar de la el, încă de acum o lună.

Eu am făcut o invitaţie pentru o dezbatere sau pentru mai multe dezbateri cred că de acum o lună de zile şi iată că după o lună de zile şi primul-ministru s-a gândit să se ocupe de această chestiune. Sigur, eu sunt dispus să discut, să discutăm proiectele noastre, să discutăm despre economie, despre statul de drept, despre independenţa justiţiei, doar că aceste două noţiuni nu le-am prea auzit de la tânărul prim-ministru. Dar sigur, sunt dispus să discutăm orice temă relevantă pentru România şi pentru români”, a explicat prezidențiabilul.

La dezbaterea privind economia va trebui să participe, în opinia lui Victor Ponta şi persoana propusă pentru postul de prim-ministru de către candidatul la Preşedinţie.

„Da, la noi este simplu. Ar fi foarte interesant de urmărit cu cine vine domnia sa pentru postul de prim-ministru”, afirmă Klaus Iohannis.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: